FTX CEO’sunun BTC hakkındaki yorumları büyük tepki aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX CEO’sunun Bitcoin hakkındaki yorumları, kripto kullanıcılarından tepki almasına neden oldu.

Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, kripto topluluğundan gelen sert tepkiler sonucu Bitcoin’in (BTC) ödeme ağı etkinliğini eleştirdi.

Bankman-Fried, Financel Times ile yaptığı bir röportajda Bitcoin ağının madencilik konsensüs iş ispatı (PoW) ile ilgili çevresel endişeleri eleştirdi ve bu sistemin milyonlarca işlemi kaldırabilecek kadar ölçeklenebilir olmadığını iddia etti.

Bunun yerine hisse kanıtı (PoS) madenciliği konsensüsünün kullanılmasını savundu ve PoS’un blockchain ödeme ağları için daha uygun olduğunu iddia etti ve ekledi:

“Saniyede milyonlarca işlem yaptığınız şeylerin son derece verimli, hafif ve daha düşük enerji maliyetli olması gerekir. Tıpkı Hisse İspatı (PoS) ağları gibi.”

Bankman-Fried’in yorumları, Ripple’ın kurucu ortağı ve diğer bir grup milyarder lobici tarafından iş ispatı (PoW) ‘un tamamen yasaklanması şeklindeki çağrılarla karşılık buldu. Bununla birlikte Bitcoin savunucuları, Bitcoin ağının madencilik konsensüsünün kodunda bir değişiklik yapma çağrısında bulunan kişilere karşı aktif olarak mücadele etmeye devam ediyor.

Jack Dorsey’e göre hisse ispatı (PoS), iş ispatı (PoW)’ndan daha merkezi ve daha güvensiz.

Kripto topluluğu, FTX CEO’sunun son yorumlarından pek de memnun kalmadı. Birçok kullanıcı, Bitcoin ağının bir ödeme ağı olarak tasarlanmadığını, bunun yerine Lightning Network gibi 1. katman (L1) ve 2. katman (L2) çözümlerinin ana ödeme ağ geçidi olarak işlev gördüğünü iddia etti. Ayrıca kullanıcılardan biri şu cümleleri yazdı:

Ya Sam Bankman-Fried ya da Financial Times, ikisinden biri yalan söylüyor. Peki L2 (Lightning Network)’e ne olacak? Bitcoin Lightning Network, saniyede 1 milyona kadar işlem yapabiliyor!”

Başka bir kullanıcı ise Reddit’te şunları yazdı:

“Ne hakkında konuştuğu konusunda hiçbir fikri yok (ya da onunla röportaj yapan gazetecinin yok). Ölçeklendirmenin konsensüs algoritmasıyla hiçbir ilgisi yoktur. İşte bu nedenle PoW veya PoS olup olmamasının ölçeklendirme sorunlarıyla zerre ilgisi bulunmaz.”

FTX CEO’su, bu yorumların ardından tartışma ortamını yumuşatmak için Twitter’da Bitcoin ağının bir değer deposu olarak potansiyelinden de bahsettiğini söyledi ve ekledi:

“Açık olmak gerekirse, BTC’nin bir değer saklama potansiyeline sahip olduğundan da bahsettim. BTC ağı, binlerce/milyonlarca TPS (saniye başına düşen transfer hızı) ’yi sürdüremez. Ancak BTC, lightning’e transfer edilebilir.”

PoW vs PoS tartışması, geçen yıl Ethereum ağının PoS madenciliği konsensüsüne geçme planını açıkladığı zaman başladı. Elon Musk’a göre, BTC’nin uygulanabilir bir seçenek olması için daha temiz bir enerji kullanması gerek. Ancak tüm bunlara rağmen 2022 yılında gerçekleşen bu tartışmalar, BTC ağı için madencilik konsensüsünün tamamen değişmesi yönünde şekil almış gibi görünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX CEO’sunun BTC hakkındaki yorumları büyük tepki aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!