Şirketler, kredi kartı işlemleri karşılığında kripto para ödülü vermeye başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şirketler çeşitli kredi kartı işlemleri için kripto para ödülü sunmaya başladı.

Kredi ve banka kartı ile yapılan alışverişlerde ödül olarak nakit para verilmesi, bugüne kadar kullanıcılar için bir avantaj olma niteliğini korudu ve şimdi ise çeşitli şirketler ve projeler, kart ile yapılan alışverişlerde ödül olarak kripto para vermeye başladı.

BlockFi şirketi, 2021’de, kullanıcıların kripto ekosistemine geçmesi için Visa destekli bir Bitcoin ödül kartı uygulaması başlatmıştı. Kullanıcılar bu kart ile birlikte nakit yerine yüzde 1,5’lik Bitcoin (BTC)’yi ödül olarak geri alabiliyor.

Paypal’a ait ödeme hizmeti Venmo ise 2021’de, kullanıcılarının kazandığı geri ödeme ödülleriyle kripto satın almalarına imkan sağlamaya başlamıştı. Şirket, “Cash Back to Crypto” adlı kredi kartıyla geri ödeme ödülü olarak BTC, Ether (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi kripto varlıkların kazanılmasına olanak sağladı.

Bazı şirketler, eski geri ödeme sistemleri aracılığıyla yeni trendi takip etmeye ve kripto ödüllerini sistemlerine entegre etmeye başladı. Aşağıda kartları ile yapılan alışverişlerde kullanıcılarına kripto ödülleri sağlayan iki proje bulunuyor.

Ödeme platformu Paystand, kısa süre önce kripto ödülü sunan kurumsal bir harcama kartının tanıtıldığını duyurdu. Bu kart ile işletmeler, puanlara gerek kalmaksızın geri ödeme olarak Bitcoin alabiliyor ve satın alma işlemi yaparken otomatik olarak BTC kazanabiliyor.

Paystand’ın CEO’su Jeremy Almond, yeni teklifle ilgili heyecanını dile getirdi ve şunları söyledi: “Blockchain teknolojisinin ve kripto paraların, finansın geleceği olduğuna inanıyoruz. Ayrıca işletmelerin dijital ekonomiye katılmasına ve büyümesine yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz”.

İlginizi Çekebilir: Mastercard CEO’su: “Kripto sektöründe olmamız gerekiyor”

Plutus adlı proje, 2020’de Nike markalı ürün alımlarında yüzde 3’lük kripto ödülü sunmaya başladı. Ayrıca şirket, kısa süre önce kripto para ödüllerinin tüm satın alımları kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu. Bu alımlara Netflix, Spotify, Disney+ ve daha bir çok aboneliğinde dahil olduğunu belirtti.

Bunlara ek olarak şirket, kripto para ödül oranını yüzde 8’e çıkaracaklarını açıkladı. Bu, kullanıcıların kartlarıyla alışveriş yaptıklarında otomatik olarak kripto biriktirecekleri anlamına geliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Şirketler, kredi kartı işlemleri karşılığında kripto para ödülü vermeye başladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!