Bitcoin 60 Bin Doların Altını Gördü: Düşüşte Neyin Etkisi Var?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de 4 yılda bir gerçekleşen halving’e saatler kalmış olmasına rağmen fiyat dün akşam 60 bin doların altını gördü.

Bitcoin, TSİ dün akşam saatlerinde birçok kripto para borsasında 60 bin doların altını gördü. Bitcoin kısa süre içerisinde tekrardan toparlansa dahi 62.200 dolar seviyelerinden yediği tepki ile birlikte yeniden 61 bin dolar sularına kadar geriledi. Bitcoin, buna paralel olarak son 24 saatte %4’ü aşkın düşüş göstermiş oldu.

Bitcoin ile birlikte altcoinlerin genelinde de %5 ila %6 arası geri çekilme görüldü. CoinGlass verilerine göre yaşanan düşüş, 184 milyon dolarlık long pozisyonun patlamasına yol açtı.

Bitcoin fiyatında gelen düşüşün ABD Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell’in açıklamalarının ardından yaşandığı tahmin ediliyor. Powell Washington’da salı günü yaptığı bir açıklamada, FED’in yakın zamanda %2’lik enflasyon hedefine ulaşamayacağını söyledi.

Powell ayrıca enflasyonda kaydedilen ilerlemenin göz önüne alındığında mevcut sıkı politika için bir süre daha devam edilmesinin uygun olacağını ifade etti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 60.996 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin 60 Bin Doların Altını Gördü: Düşüşte Neyin Etkisi Var? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 60 Bin Doların Altını Gördü: Düşüşte Neyin Etkisi Var?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!