Kripto Para Uzmanları Bitcoin İçin Halving’i Yorumladı: Ne Bekleniyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının deneyimli isimleri, Bitcoin yarılanması (halving) hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Bitcoin yarılanmasına günler kala sektörün deneyimli isimlerinden tahminler geldi. Birçok önceki döngülerden örnekler verirken her yarılanmanın kendi dinamikleri olduğunu ifade edenlerde yer aldı.

Dragonfly Capital’in yönetim kurulundan Haseeb Kureshi, daha nihilist yaklaştığını ve yarılanmanın ne getireceğini bilemeyeceğimizi söyledi:

Yarılanma, Bitcoin’in deflasyonist olmasının *anlamına gelir*. Sabit bir arzı olduğundan birisi ilk kez Bitcoin satın aldığından beri fiyatlandırılıyor. Deterministik olarak dört kez gerçekleşen bir olay (zaten neredeyse her yıl yükselen bir varlık üzerinde) üzerine grafikler, gökkuşakları ve tüm bu saçmalıkları çizen insanlar, sözde bilimsel saçmalıklardır. Ama ne olursa olsun güzel bir hikaye.

Columbia Business School’da yardımcı doçent olan Austin Campbell, Bitcoin küresel olarak benimsendikçe yarılanma gibi olayların etkisinin giderek azalacağını dile getirdi:

Bitcoin geleneksel finansta daha fazla yer edindikçe, yarılanma gibi geçmiş döngülerin itici gücü olan olayların etkisi artık sona erecek.

Glue’un kurucusu Ogle ise spot Bitcoin ETF onayını gerekçe göstererek bu yarılanmanın diğerlerinden farkı olacağını belirtti. ETF’lerden gelen yüksek talebin ve yarılanmayla birlikte düşecek olan arzın, fiyatı yukarı yönlü pompalayabileceğini öngördü:

ETF onayları nedeniyle piyasaya gelen sermayedeki önemli artış nedeniyle bu yarılanmanın öncekilerden farklı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yarılanma nedeniyle arzda bir azalma ve ETF’lerden gelen talebin artmasıyla karşılaşıyorsunuz; temel ekonomik prensipler bunun daha yüksek bir fiyatla sonuçlanması gerektiğini söylüyor. Benim tahminim yarılanmanın kısmen fiyatlandırıldığı yönünde.

Kripto Para Uzmanları Bitcoin İçin Halving’i Yorumladı: Ne Bekleniyor? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Uzmanları Bitcoin İçin Halving’i Yorumladı: Ne Bekleniyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!