FED Başkanı Jerome Powell’dan Faiz Açıklaması: Bitcoin’de Ne Bekleniyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyon beklentileri ve faiz indirimine yönelik açıklamalarda bulundu.

FED Başkanı Jerome Powell, 3 Nisan Çarşamba günü Bitcoin ve kripto paraları da yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Hem istihdam kazanımları hem de enflasyona ilişkin son okumaların beklenenden yüksek geldiğini belirten Powell, faiz indirimi konusunda çekimser davrandı.

Faiz indirimi için enflasyonun daha sürdürülebilir hale gelmesi gerektiğini ve hedefleri olan %2’lik banda düşeceğine dair güven aşılanması gerektiğini söyleyen Powell, açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Hem istihdam kazanımları hem de enflasyonla ilgili son veriler beklenenden yüksek geldi. Faiz indirimi ancak enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde FED’in %2 hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla güvene sahip olduğumuzda gerçekleşebilir.

Powell’ın açıklamaları Bitcoin ve altcoinler ciddi bir etki yaratmasa da NASDAQ ve SP 500 özelinde önemli fiyat dalgalanmaları görüldü. Yine bu dalgalanmaların ardından fiyat yönünü şimdilik yukarı olarak belirlerken kripto para piyasasında da ufak toparlanmalar yaşanmaya başladı.

Faiz indirimine yönelik şimdiye kadar pozitif fiyatlansa da söz konusu indirimin enflasyon kaynaklı olarak ertelenmesi Bitcoin ve altcoin özelinde risk teşkil etmeye devam ediyor. Öte yandan Powell’ın daha yumuşak bir frekanstan konuşması kripto paralar için yükseliş etkisi yaratabilecek gibi görünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Başkanı Jerome Powell’dan Faiz Açıklaması: Bitcoin’de Ne Bekleniyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!