Coinbase Ethereum’a Dikkat Çekti: Bu Sebeplerle Büyük Risk Var!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Re-staking protokolleri Ethereum’un (ETH) yapı taşı haline gelirken beraberinde önemli riskler doğuruyor olabilirler.

Kripto para borsası Coinbase tarafından 2 Nisan günü yayınlanan raporda, Ethereum özelindeki bir riske dikkat çekildi. Re-staking protokollerinin özellikle son dönemde revaçta olduğuna işaret eden rapor, en büyük re-staking platformu EigenLayer üzerinden örnek verdi.

DeFiLlama verilerine göre EigenLayer’ın şu anda 12,4 milyar dolarlık TVL ile ikinci en büyük DeFi protokolü olduğu belirtilirken bu durumun şeffaf olmayan staking stratejilerinden kaynaklanan gizli risklere yol açabileceği ifade edildi:

EigenLayer örneğinde olduğu gibi çeşitli temel likit stake edilmiş tokenlar (LST’ler) veya yerel stake edilmiş ETH havuzunu teminat altına alarak mevcut stake ekosisteminin temelini oluşturur. LRT sarmalayıcılarının temel protokol etrafında benimsenmesi, şeffaf olmayan stake etme stratejilerinden kaynaklanan gizli risklere veya bunların temelindeki geçici kaymalara yol açabilir. AVS’lerden elde edilen ilk getiri, ABD’nin belirlediği son derece yüksek beklentileri karşılayamayabilir.

Mutlak ödüllerden ziyade riske göre ayarlanmış staking ödüllerinin ekosistem için daha sağlıklı olacağını dile getiren Coinbase cephesi, yine de EigenLayer ve benzeri projelerin rekabetçi kalabilmek için ek riskler yaratabileceğini vurguladı:

Önemli olanın mutlak ödüller değil, riske göre ayarlanmış ödüller olacağına inanıyoruz, ancak bu konuda şeffaflığa sahip olmak zor olabilir. LRT DAO’lar rekabetçi kalabilmek için maksimum sayıda yeniden alım yapmaya teşvik edildiğinden bu, ek risklere yol açabilir.

Coinbase Ethereum’a Dikkat Çekti: Bu Sebeplerle Büyük Risk Var! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase Ethereum’a Dikkat Çekti: Bu Sebeplerle Büyük Risk Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!