Bitcoin’de Kritik Viraj: 9,5 Milyar Dolarlık Hareketlilik İçin Son 1 Gün!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para opsiyon borsası Deribit, bu hafta sonu tarihindeki en yüklü opsiyon sonlanmalarından birine tanıklık edecek.

Deribit kripto para türev borsasında bu hafta sonu 9,5 milyar dolarlık Bitcoin opsiyon sözleşmesi sona erecek. Bu durum, borsanın tarihindeki en büyük aylık opsiyon sözleşmesi sonlanmalarından biri olacak.

Opsiyon sözleşmelerinin yüksek bir kısmını temsil eden 3,9 milyar dolarlık sözleşme Bitcoin’in şu anki fiyatına göre karda. Kardaki yatırımcıların hareketlerinin piyasada ciddi volatiliteye yol açabileceği düşünülürken short (kısa) pozisyonların ağırlıkta olması da dikkat çekti.

Deribit’in Bitcoin opsiyon sözleşmelerinde açık pozisyon miktarı son zamanlarda oldukça arttı. Bu durumun, beraberinde yukarı yönlü daha fazla hareket getirebileceği işaret edildi.

Deribit Ticari Sorumlusu Luuk Strijers, borsada şu an 100.000 dolar ve üzeri sözleşmelerde 1,2 milyar dolarlık Bitcoin kavramsal pozisyon bulunduğunu belirtti. Bununla birlikte opsiyon sözleşmelerinin büyük bir kısmının 50.000 dolarlık “maksimum acı” fiyatına sahip olduğunu vurguladı.

Bitcoin’de Kritik Viraj: 9,5 Milyar Dolarlık Hareketlilik İçin Son 1 Gün! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Kritik Viraj: 9,5 Milyar Dolarlık Hareketlilik İçin Son 1 Gün!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!