Ethereum’un Peşi Sıra Yeni Güncelleme Daha: BNB Chain, BEP 336 Yükseltmesini Piyasaya Sürecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BNB Akıllı Zincir, Ethereum’un EIP 4844 yükseltmesinin peşi sıra önemli bir güncelleme olan BEP 336’yı heyecanla duyurdu! Bu güncelleme, kripto dünyasına yeni bir soluk getiriyor ve geleceğe yönelik büyük adımların habercisi olabilir. 

BNB Zinciri’ne göre BEP 336, işlem ücretlerini büyük ölçüde azaltırken ağ performansını artıracak bir yükseltme sunuyor. Bu güncelleme, geçici ve uygun maliyetli bir şekilde (128 KB’a kadar) büyük veri parçalarını depolamayı sağlayan “Blob Taşıyan İşlemler” (BlobTx) özelliğini içermektedir. Bu yaklaşım, ağdaki işlem doğrulama sürecini basitleştirerek etkinliği artırmaktadır. BNB Akıllı Zincir (BSC), verileri ayrı ayrı işlemler yerine blob’lar içinde doğrulayarak verimliliği artırmaktadır. Bu özellik, özellikle BNB ekosisteminin opBNB adlı layer 2 ağı için önemli bir fayda sağlıyor.

Yükseltme işlemi, bir bulut pazarı ve önceden yapılan bir derleme anlaşması arasında gerçekleşmektedir. Bulut pazarı, bulut depolama ve aktarım maliyetlerini ağ talebine göre düzenleyerek, verilerin işlemlerdeki referanslara karşı doğrulandığı bir güvenlik katmanı ekleyen önceden yapılan bir derleme anlaşması içeriyor.

BEP 336, blob’ların dinamik bir gaz fiyatlandırma mekanizması sunması ve BSC’nin özgün gereksinimleriyle yapısal yapısını yansıtan bir token yakma mekanizması içermesi nedeniyle Ethereum’un EIP 4844’ten ayrışıyor.

BEP 336, Nisan ayında test ağına adım atacak ve ardından Mayıs ayında Magnet aşamasında daha yoğun testler ve iyileştirmeler gerçekleştirilecek. Yükseltme işlemi Haziran ayında BSC ana ağında bir hard fork ile başlatılacak.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’un Peşi Sıra Yeni Güncelleme Daha: BNB Chain, BEP 336 Yükseltmesini Piyasaya Sürecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!