Solana'da (SOL) yükselişin ana sebebi ne?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana (SOL) 23 ayın en yüksek seviyesini aştıktan sonra ivmesini sürdürebilir mi? Merkezi olmayan uygulama hacimleri arttı, ancak buraya dikkat.

Solana’nın yerel tokenı SOL (SOL), 1 Mart’ta 23 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve şu anda bir haftada yüzde 34,5 artışla işlem görüyor. Solana, sabit coinler hariç dördüncü en büyük kripto para birimi olarak konumunu korurken, üçüncü sıradaki rakibi BNB (BNB) ile arasındaki farkı daraltıyor. Asıl soru şu: SOL’un yükselişini ne tetikledi ve kritik olarak, rakiplerine kıyasla bu üstün performans sürdürülebilir mi?

SOL fiyatı son birkaç aydır 100 dolar desteğinin üzerinde tutunuyor. Bu nedenle, boğa koşusunun 23 Şubat’tan önce başladığını iddia etmek yanlış olacaktır. Aslında SOL, 23 Aralık 2023 ile 23 Şubat 2024 tarihleri arasında sadece yüzde 2 değerlenirken Ether (ETH) aynı dönemde yüzde 25,5’lik bir yükselişe tanık oldu. Tron (TRX) ise  yüzde 31,5’lik kazanç elde etti. Geçtiğimiz haftadan itibaren ise SOL için durum tersine döndü.

SOL’daki önemli kazançlara ek olarak, birkaç Solana SPL memecoini geçtiğimiz hafta kayda değer yükselişlere sahne oldu. Bonk 23 Şubat’tan bu yana yüzde 110’luk bir artış kaydederken, DogWifHat (WIF) aynı dönemde yüzde 250’lik önemli bir yükseliş yaşadı.Memecoin’lerdeki eğilim sadece Solana ağındaki tokenler ile sınırlı kalmadı. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) da 23 Şubat’tan bu yana yaklaşık yüzde 51’lik kazançlar kaydetti. Bununla birlikte, tüccarlar merkeziyetsiz borsa (DEX) listelemelerinde kazanç aradıklarından, bu talebin bir kısmının bu popüler tokenlardan SOL’a hareket etmiş olması etkilemesi muhtemel görünüyor.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana'da (SOL) yükselişin ana sebebi ne?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!