Bitcoin Neden Yükseldi: Fiyat Rekora Yaklaşılmasıyla ATH’a Göz Kırptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), son 24 saatte %6’yı aşkın yükseliş yaşayarak tüm zamanların en yüksek seviyesinin yalnızca %3 uzağında bulunuyor. 

Bitcoin fiyatı dün 68.700 dolara ilerleyerek tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 69 bin dolara çok yaklaştı. Henüz rekor kırmayan Bitcoin’in birkaç gün içerisinde 69 bin doları aşacağı tahmin ediliyor. 

Bitcoin’de yaşanan yükseliş Ethereum’a (ETH) etki etmiş olsa dahi altcoinler, beklenen performansın çok altında kaldı. Meme coinler ise hala rallisini sürdürüyor.

Bitcoin neden yükseldi?

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas Eric Balchunas 5 Mart tarihinde Twitter’dan yaptığı paylaşımda, dün spot Bitcoin ETF’lerin işleme başlamasından bu yana en yüksek hacim gören 2. gününü yaşadığını ifade etti.

Analist yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bugün 10 Bitcoin ETF’i için 5,5 milyar dolar ile en büyük ikinci hacim günüydü. IBIT tek başına bunun 2,4 milyar dolarını gerçekleştirdi. 

Balchunas, BlackRock’ın Bitcoin ETF’i olan IBIT’ın yönetilen varlık değeri olarak 11 milyar doları geçtiğini ifade etti. Her bir ETF’in 6 günde %30’dan fazla artış gösterdiğini söyleyen Balchunas, bu durumun da devam edeceğini belirtti.

“Biraz ARK Mania deja vu alıyorum” ifadelerine yer veren analistin bu cümlesiyle 2020 yılında Ark Invest’in yatırım fonlarının aşırı yükseliş yaşamasına atıfta bulunduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Grayscale’in işlem hacmi 1,5 milyar dolar, Fidelity’nin 1 milyar dolar, ARK’ın 245 milyar dolar ve Bitwise’ın 163 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Söz konusu büyük hacmin Bitcoin fiyatının yükselişinde büyük etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseldi: Fiyat Rekora Yaklaşılmasıyla ATH’a Göz Kırptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!