Binance’e Erişim Engeli Koyan Ülke 26 Milyar Dolarlık Şüpheli İşleme Dikkat Çekti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl Binance Nijerya üzerinde milyarlarca dolar değerinde “şüpheli” işlem yapıldı.

Ciddi bir enflasyon ve döviz kriziyle boğuşan Nijerya, şüpheli kripto para işlemlerinin merkezi haline gelmeye başladı. Ülke kısa süre önce Binance ve Coinbase’e erişim engeli getirdiğini duyurmuştu.

Konu hakkında kısa süre önce açıklamada bulunan Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Olayemi Cardoso geçen yıl Binance Nijerya üzerinden 26 milyar dolar değerinde fon akışı olduğunu söyledi. Başkan, bu fonların büyük kısmının nereden geldiği belirsiz ve “takip edilemeyen” kaynakları içerdiğini vurguladı.

Binance örneği üzerinden yaptığı açıklamada, en iyi ihtimalle “şüpheli” fon akışlarının ciddi bir endişe kaynağı olduğunu dile getirirken açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Bu kuruluşların bir kısmından geçen yasadışı akışları ve en iyi ihtimalle şüpheli akışları gösteren bazı uygulamaların devam etmesinden endişe duyuyoruz. Binance örneğinde, yalnızca son bir yılda, yeterince tanımlayamadığımız kaynaklardan ve kullanıcılardan Binance Nijerya üzerinden 26 milyar dolar geçti.

2021 yılında CBN, finansal riskler ve güvenlik konusundaki endişeleri gerekçe göstererek, finansal kurumların kripto para birimleri de dahil olmak üzere Sanal Varlıklar Hizmet Sağlayıcıları (VASP’ler) ile işlem yapmasını yasaklamıştı. Fakat bu yılın başlarında daha yapıcı bir tutum sergilenerek kripto para şirketleri ve bankalar arasındaki ilişkileri kapsayan yönergelerde pozitif değişikliler yapılmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’e Erişim Engeli Koyan Ülke 26 Milyar Dolarlık Şüpheli İşleme Dikkat Çekti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!