Bitcoin Yükselişi ile Boğa Sinyali Algılanan Metrik Yüzde 50 Arttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcıların artan ilgisi, Bitcoin (BTC) özelindeki blok boyutlarının büyümesine yol açtı.

CryptoQuant analisti Yonsei tarafından sunulan veriler, bir Bitcoin bloğunda yer alan işlemlerin miktarına göre şekillenen blok boyutunun, yaşanan son yükselişlere paralel artış gösterdiğini ortaya koydu.

Son aylarda fiyatta görülen yükselişle birlikte Bitcoin bloğu neredeyse %50 büyüme yaşarken hacmin arkasında Ordinals (ORDI) gibi projelerin bulunduğu Inscription ekosistemi ve artan kullanıcı sayısı yer aldı.

Inscription’lar ORDI özelindeki büyük ilgi ve projenin 1 milyar dolar piyasa değerini aşmasıyla birlikte geçtiğimiz süreçte Bitcoin ağını kayda değer oranda yormuştu. Fakat bununla birlikte spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayıyla birlikte başlayan yükseliş ivmesinde, yatırımcıların alım-satım ve Bitcoin ağındaki diğer işlemleri de blok boyutunun büyümesinde önce faktör oldu.

Artan yatırımcı ilgisi ve işlem sayısı boğa sinyali olarak yorumlanırken yaşanan son yükselişler bu sinyalin bir teyidi olarak görüldü.

Blok boyutundaki bu artış direkt olarak Bitcoin madencilerini etkilemese de, ağ üzerinden iletim yapmak için daha fazla zaman harcadıkları anlamına geliyor. Bu durumda dolaylı olarak daha fazla madencilik rekabetine yol açıyor. Öte yandan blok üzerindeki işlem miktarının artması madencilerin daha fazla kazanç sağlamasına yarıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselişi ile Boğa Sinyali Algılanan Metrik Yüzde 50 Arttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!