Bitcoin’deki Pozisyonlara Dikkat: 26 Ayın Rekoru Kırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türev borsalarındaki Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmesi açık pozisyonlarının değeri, 26 ayın rekorunu kırdı.

CoinGlass verilerine göre Bitcoin’deki açık pozisyonların toplam değeri, 21 milyar doların üstüne çıktı. Açık pozisyonların dolar cinsinden değeri, yılın başından beri yaklaşık %22 büyüyerek Kasım 2021’de kırılmış 24 milyar dolarlık rekora yaklaştı.

Spot Bitcoin fiyatı, borsa yatırım fonlarına (ETF) gösterilen taleple birlikte son bir ay içerisinde %19’dan fazla yükseldi. Hem fiyat artarken hem vadeli işlemlere gösterilen ilginin artması, boğalar için olumlu bir sinyal olabilir.

Kaldıraçlı pozisyonlar, bir yandan fazla getiri sağlayıp bir yandan fazla zarara yol açabildiği için piyasadaki volatilitenin artmasına yol açabilir. Ancak CryptoQuant verilerine göre Bitcoin piyasalarındaki kaldıraç oranı, geçtiğimiz aylardakine kıyasla çok daha düşük. Bu sebeple yaşanabilecek olası likidasyonların piyasaya olan etkisi düşük olabilir.

Crypto is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson, “Vadeli BTC’lerdeki açık pozisyonlara (fiyatın etkisini ortadan kaldırmak için) BTC cinsinden bakarsak kaldıraçların hala görece çok fazla birikmediği söylenebilir – hızla artıyor ama henüz köpürme noktasında değil.” dedi.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’deki Pozisyonlara Dikkat: 26 Ayın Rekoru Kırıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!