ABD, Bitcoin Madencilerinin Elektrik Tüketimini Araştıracak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Enerji Bilgi İdaresi, ülkedeki kripto para madencilik şirketlerinin elektrik tüketimini daha yakından takip edecek.

Enerji Bilgi İdaresi, Bütçe ve Yönetim Ofisi’nin acil talebi doğrultusunda önümüzdeki hafta seçili bir grup Bitcoin madencisinin katılımıyla araştırma gerçekleştirecek.

Bitcoin madencilik şirketlerinin araştırma kapsamında elektrik kullanım detayları ile ilgili soruları yanıtlaması gerekecek.

ABD’deki bazı aktivist ve siyasetçiler, geçtiğimiz yıllarda Bitcoin madencilerinin elektrik tüketimini ve karbon salınımına olan etkilerini eleştirdi.

Enerji Bilgi İdaresi, araştırmasında kripto para madenciliği için gerekli elektrik ihtiyacının nasıl değişim gösterdiğini, ABD’deki madencilik sektörünün hangi bölgelerde yoğunlaştığını ve madencilik faaliyetleri için kullanılan enerji kaynaklarını irdeleyecek.

Enerji Bilgi İdaresi’nden Glenn McGrath, “Bunun, onun ölçeğini belirlemek için yapacağımız çalışmalara değecek, kayda değer bir talep kaynağı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Kurum olarak kripto para madenciliğinin ne kadar elektrik harcadığının belirlenmesi adına çeşitli sektörlerden talep aldıklarını söyleyen McGrath, araştırmanın sonuçlarını birkaç ay içerisinde paylaşmayı umduklarını söyledi.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Rocky Mountain Institute, geçen yılki araştırmasında Bitcoin’in global çapta 127 TWh elektrik tükettiği sonucuna vardı.

ABD, Bitcoin Madencilerinin Elektrik Tüketimini Araştıracak isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD, Bitcoin Madencilerinin Elektrik Tüketimini Araştıracak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!