Coinbase’den ABD Hazine Bakanlığı’na Kripto Para Çağrısı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ABD’nin kripto paralara ilişkin teklif ettiği kurallarda büyük açıklar olduğunu belirtti.

Coinbase 22 Ocak Pazartesi günü ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) sunduğu dosyada, teklif edilen yönergelerdeki çarpıklığa odaklandı.

ABD Hazine Bakanlığı (DOJ) tarafından teklif edilen kuralların gereksiz miktarda veri ve kaynak talep ettiğini öne süren Coinbase, ayrıca kayıt tutma ve raporlama için parasal bir eşik olmamasına da vurgu yaptı.

Öte yandan kripto platformlarının meşru amaçlı olanlar da dahil olmak üzere tüm kripto mikser faaliyetlerini bildirmeleri için önerilen gereksinimin kaynak israfına dayandığını vurgulanırken düzenlenmiş kripto para borsalarının halihazırda şüpheli faaliyetler ve yasa dışı kripto mikser faaliyetlerini raporladığına yer verildi.

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, şüpheli faaliyetlere dair parasal bir eşiğin olmamasının toplu bir şekilde tüm faaliyetleri raporlamalarına yol açacağını savundu:

Öncelikle burada doldurulacak bir mevzuat boşluğu görmüyoruz. Bizim gibi borsaların, platformumuza bağlı şüpheli karıştırma etkinliğini araştırmak ve raporlamak zaten gereklidir. Öte yandan teklif edilen bu kural herhangi bir minimum eşik değeri içermemektedir; değerler ne kadar küçük olursa olsun tüm mikser faaliyetlerinin raporlanması gerekmektedir. Bu sadece şüpheli olmayan işlemlerin toplu olarak raporlanmasına yol açacaktır. Kongre bu tür bir veri dökümünün zaman ve kaynak kaybı olduğunu söylemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase’den ABD Hazine Bakanlığı’na Kripto Para Çağrısı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!