Kripto Para Projesi ABD ile Yasal Mücadelesi İçin 350 Bin Dolar Topladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para mikseri Tornado Cash’in geliştiricilerine, Edward Snowden’dan 350 bin dolarlık destek geldi.

ABD’li makamlar tarafından kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Tornado Cash geliştiricileri Alexey Pertsev, Roman Storm ve Alexey Pertsev’e Edward Snowden’dan 350 bin dolarlık maddi destek geldi.

Yaklaşık 1 milyar dolarlık para aklama faaliyetinin merkezinde yer alan kripto para mikseri Tornado Cash’in geliştiricisi Roman Storm, Ağustos 2023’te kara para aklama ve yaptırım ihlalleri suçlamalarıyla ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından tutuklanmış ve Washington Eyaletinde ev hapsine alınmıştı.

Bir diğer geliştirici ve kurucu ortak olan Roman Semenov’a da benzer suçlamalar yöneltilmiş fakat ABD tarafından bir tutuklama gerçekleştirilmemişti. Öte yandan Alexey Pertsev, 2023 yılında Hollanda’da yakalanarak cezaevine gönderilmişti. Geliştiriciler, haklarında yöneltilen tüm suçlamaları şimdiye kadar reddetti. Kara para aklama davasının bu yıl içerisinde görülmesi beklenirken mahkeme sürecine yönelik bir yardım kampanyası başlatıldı.

Geliştiricilerden biri olan Storm, sosyal medya üzerinden kampanyayı paylaşarak şu ifadelerde bulundu:

2024 hayatımın geri kalanını belirleyecek yıl. Dürüst olmak gerekirse korkuyorum. Ama aynı zamanda bu topluluğun beni tutkuyla önemsediği için umutluyum. Lütfen yasal savunmam için bağışta bulunun.

Kampanyanın en önemli destekçilerinden biri de kısa süre önce Edward Snowden oldu. Snowden 350 bin dolarlık bağış yaptı ve kampanyayı sosyal medya hesabı üzerinden retweet ederek desteğini açıkça belli etti. Snowden paylaşımına not olarak “gizlilik suç değildir” ifadelerine yer verdi.

Snowden, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) insan haklarına aykırı şekilde gözetim yaptığını ifşa ederek popüler olmuş ve ardından Rusya’ya kaçmak zorunda kalmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Projesi ABD ile Yasal Mücadelesi İçin 350 Bin Dolar Topladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!