Ethereum’da Yüzde 8’lik Büyük Hata Endişe Yarattı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) doğrulayıcılarına (validatör) güç veren yazılımda yaşanan bir hata, ağı büyük çaplı bir kesintiyle yüz yüze getirdi.

Geçtiğimiz pazar günü Ethereum ağındaki Nethermind istemci yazılımında yaşanan bir hata, bu servisi kullanan doğrulayıcıların %8’lik kısmını devre dışı bıraktı. Bu durum topluluk arasında “ağda geniş çaplı bir kesinti yaşanabilir” tartışmalarını ateşledi. Ancak Ethereum ağı düşünüldüğü gibi yıkıcı bir etkiyle karşılaşmadı.

Bu kısa süreli aksaklık Ethereum ekosisteminde “istemci çeşitliliği” konusundaki uzun süredir devam eden bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı. Bazı uzmanlar, ağın en popüler yürütme istemcisi olan Geth’in devre dışı kalması durumunda durumun ne kadar kötü olabileceğini vurguladı. Buna çare olarak çoklu istemci yapısına geçilmesi önerildi. Halihazırda Ethereum’un doğrulayıcılarının yaklaşık %85’i Geth tarafından destekleniyor.

Geth, “Go Ethereum“ın kısaltmasıdır ve Ethereum geliştirmesini destekleyen ana kar amacı gütmeyen Ethereum Vakfı tarafından geliştirilmiş ve sürdürülmüştür.

Hatanın ana sonucu, bazı Nethermind tabanlı doğrulayıcılara mütevazı finansal cezaların uygulanmasıydı. Ek olarak Nethermind kesintisini Ethereum’un doğrulayıcılarının yaklaşık %5’ini oluşturan Besu istemcisini etkileyen benzer bir kesinti takip etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Cygaar isimli kripto para uzmanı, bu tekelin yaratabileceği sorunu şu ifadelerle özetledi:

Ethereum’un kötü bir istemci çeşitliliği var. Popüler kripto para borsaları Coinbase, Binance ve Kraken dahil stake hizmetlerini çalıştırmak için Geth’e güveiypr. Geth’i kullanan protokollerde stake eden kullanıcılar, bir kritik sorun olması durumunda Ethereumlarını kaybedebilirler.

Ethereum’da Yüzde 8’lik Büyük Hata Endişe Yarattı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’da Yüzde 8’lik Büyük Hata Endişe Yarattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!