Bitcoin’in 40 Bin Dolar Desteğini Kırması 215 Milyon Dolar Kaybettirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) son 24 saatlik periyotta %5 düşüş yaşayarak 40 doların altına sarkmasıyla birlikte kripto para piyasası milyonlarca dolar kayıp yaşadı.

Bitcoin geçtiğimiz 24 saat içerisinde %5 düşüş yaşayarak 41.800 dolar seviyesinden 39.500 dolara geriledi. Bu durum beraberinde yüz milyonlarca dolar değerinde vadeli işlem pozisyonunun tasfiye olmasına yol açtı.

Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 215 milyon dolar oldu. Toplamda 80 binden fazla kripto para yatırımcısının bu durumdan etkilendiği belirtildi.

En büyük tasfiye kripto para borsası Bybit’te açılan 5 milyon dolarlık Bitcoin long (uzun) pozisyonu olurken tasfiye olan toplam pozisyonların yaklaşık %82,71’inin long pozisyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Tasfiye olan pozisyonların 64 milyon doları Bitcoin’den ve 51 milyon doları Ethereum’dan (ETH) gerçekleşti. Tüm kripto paralar üzerinde ki veriler incelendiğinde 24 saat içinde 178 milyon dolar long (uzun) yönlü pozisyon tasfiye olurken, short (kısa) tarafında tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 37 milyon dolara karşılık geldi.

215 milyon dolarlık toplam tasfiye tutarının 84 milyon dolarlık kısmı en büyük kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşirken 2. sırada 62 milyon dolar tasfiye ile OKX yer aldı.

Bitcoin son 24 saat içerisinde %5 düşüş sergilerken altcoinlere bu düşüş çok daha sert yansıdı. Ethereum, %6,5 düşüş yaşayarak 2.465 dolardan 2.300 dolara geldi. Solana (SOL) ise 91,8 dolar seviyelerinden %10’u aşkın düşüşle 82,12 dolar seviyesine erişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in 40 Bin Dolar Desteğini Kırması 215 Milyon Dolar Kaybettirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!