Bitcoin Neden Düşüyor? Fiyat 2 Ayın Ardından 40 Bin Doların Altına Sarktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 24 saat içerisinde gelen %5’i aşkın düşüşle TSİ dün gece 40 bin doların altına geriledi.

Bitcoin, pazartesi günü işlem gördüğü 41.800 dolar seviyelerinden sert satışlarla birlikte %5,6 düşüş yaşayarak TSİ dün gece saatlerinde 40 bin doların altına kadar geriledi.

Bitcoin fiyatı bu düşüş ile aralık ayından bu yana spot ETF onayı beklentilerine yönelik artışın tamamını geri vermiş oldu.

Söz konusu düşüşlerin Grayscale’in spot Bitcoin ETF’ine dönüşen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonundan yaşanan çıkışlarla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Ayrıca iflas eden kripto para borsası FTX’in GTBC fonundan 1 milyar dolarlık hisse satışını bildirmesinin de fiyat düşüşünde etkili olduğu tahmin ediliyor.

Düşüşü başlatan ilk noktalardan biri ise LUNA ve UST’nin arkasındaki şirket Terreform Labs’in iflas başvurusu yapmış olması olarak kayıtlara geçmişti.

Kripto para piyasasının genelinde yaşanan düşüşler ile birlikte major altcoinlerde de sert geri çekilmeler meydana geldi. Ethereum 24 saat içerisinde %6,5 düşüş yaşayarak 2.465 dolardan 2.300 dolara geldi. Solana (SOL) ise 91,8 dolar seviyelerinden %10’u aşkın düşüşle 82,12 dolar seviyesine erişti.

Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan düşüş piyasasın toplam değerinin 1,594 trilyon dolardan 1,508 trilyon dolara gerilemesine yol açtı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 39.990 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düşüyor? Fiyat 2 Ayın Ardından 40 Bin Doların Altına Sarktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!