Bitcoin ile Ethereum Ayrışıyor: 2 Yıldır İlk Kez Yüzde 70’in Altına Düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum arasındaki korelasyon 2021’den bu yana gördüğü en düşük seviyesine ulaştı.

On-chain analiz platformu Kaiko tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin ve Ethereum arasındaki 60 günlük korelasyon 2021’in başından bu yana ilk kez %70’in altına düştü. Kaiko tarafından aktarılan verilerde “1” tam korelasyonu işaret ederken halihazırdaki 0,7 puanlık seviye yaklaşık 3 yıldır görülmemiş bir senkron kaymasını ortaya koydu.

Bitcoin ve Ethereum arasındaki bozulan korelasyonun en büyük tetikleyicisi spot Bitcoin ETF süreci oldu. Geçtiğimiz yıl itibariyle ETF onayına dair beklentiyle birlikte tüm dikkatleri üzerine toplayan Bitcoin, Ethereum’dan ayrışmayı başardı. Bunula birlikte ETH/BTC paritesi de geçtiğimiz yıl adeta kan kaybederek uzun zamandır görmediği seviyelere geriledi.

Öte yandan 2024 yılı içerisinde bir spot Ethereum ETF onayının gelebileceğine yönelik beklentiler yavaş yavaş artarken 10 Ocak itibariyle ETH/BTC paritesinde kayde değer bir toparlanma görüldü. Spot Bitcoin ETF onayından 1 gün önce 0,0479 seviyesine gerileyen ETH/BTC, o günden bu yana %25 artış sergiledi.

Öte yandan ETF haberlerine paralel olarak Ethereum’un spot işlem hacmi artış gösterirken bu durum türev piyasalarına yansımadı. Yatırımcıların türev piyasalarındaki isteksizliği, Ethereum’un yükseliş ivmesinin yarıda kesilmesiyle sonuçlandı.

Bitcoin ile Ethereum Ayrışıyor: 2 Yıldır İlk Kez Yüzde 70’in Altına Düştü! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ile Ethereum Ayrışıyor: 2 Yıldır İlk Kez Yüzde 70’in Altına Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!