Grayscale CEO’su Spot Bitcoin ETF’lerini Eleştirdi, Sayıları Azalacak Dedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, piyasadaki spot Bitcoin ETF’lerinin büyük kısmının uzun süre boyunca ayakta kalamayacağını düşünüyor.

Yönetimi altında toplamda 25 milyar dolardan fazla Bitcoin bulunduran Grayscale, geçen hafta GBTC’yi borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürdü.

Grayscale ile birlikte ETF onayı alan diğer birçok ihraççı, yatırımcılardan birkaç ay boyunca fon yönetim ücreti almama kararı aldı. Birçok fonun yönetim ücreti %0,2 ile %0,4 arasında değişiyor.

Grayscale’in Bitcoin Trust ETF’sinde ise yatırımcılardan %1,5 oranında yönetim ücreti alınıyor.

Bu yüksek oranı savunan Sonnenshein, şunları söyledi:

“Yatırımcılar, likidite, geçmiş performans, ürünün ihraççısı gibi şeylere çok ağırlık veriyorlar. Grayscale bir kripto uzmanıdır. Ve ortaya çıkan bu ürünlerin birçoğunun önünü açmıştır.”

Sonnenshein, diğer ihraççıların fon yönetim ücretini düşük tutmasının sebebinin bunların “geçmiş performansının” olmaması olduğunu söyledi.

Grayscale CEO’suna göre bu, ayrıca diğer şirketlerin Bitcoin’e uzun vadede ne kadar bağlı oldukları konusunda da soru işaretleri doğuruyor.

SEC, toplamda 11 spot Bitcoin ETF’sinin kurulmasına izin vermiş olsa da Sonnenshein, ilerleyen dönemlerde bunların sayısının azalacağını düşünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale CEO’su Spot Bitcoin ETF’lerini Eleştirdi, Sayıları Azalacak Dedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!