Bitcoin Madencileri Bir Günde 10 Bin BTC Satarken Hash Rate de Sert Düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ağındaki hash oranı, madencilik faaliyetlerini engelleyen kötü hava koşulları nedeniyle ciddi bir düşüş yaşadı.

Bitcoin ağının hash oranı geçtiğimiz cuma gününden bu yana %34 oranında düşüş yaşadı. Bu düşüşün en büyük sebebi ise Teksas’taki kötü hava şartlarından dolayı ERCOT’un (Teksas Elektrik Güvenilirliği Konseyi) madencilik tesislerinde elektrik kullanımını kısıtlaması oldu.

ABD’nin Teksas bölgesinin son 1 haftada ciddi soğuklarla mücadele etmesi, yerel yönetimin elektrik kaynaklarını öncelikli olarak hayati işlere yönlendirmesi ve Bitcoin madenciliği gibi daha spesifik talepleri ikinci plana atmasıyla sonuçlandı.

ERCOT, geçtiğimiz cuma günü yayınlanan hava durumu raporlarını gerekçe göstererek şöyle bir açıklamada bulunmuştu:

Devam eden dondurucu soğuklar, rekor kıran talep ve mevsimsel olmayan düşük rüzgar nedeniyle yarın sabah işletme rezervlerinin kısılması bekleniyor. ERCOT Teksas’taki işletmelerden ve bölge sakinlerinden, elektrik kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını rica etmektedir.

MiningPoolStats ve Blockchain.com’dan alınan veriler, küresel hashrate verileri cuma gününden bu yana %34 gerileyerek 629 EH/s’den en düşük 414 EH/s’ye düştü.

Veriler hashrate açısından en büyük madencilik havuzu operatörlerinden biri olan Foundry USA Pool’un geçtiğimiz cuma günü 155 EH/s’den 17 Ocak günü 77 EH/s’ye kadar hash düşüşü yaşadığını ortaya koydu. Hash düşüşünün yarısından Teksas merkezli Foundry USA Pool sorumlu tutuldu.

En büyük madencilik firmalarından biri olan Marathon’un Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Charlie Schumacher, yaşananlar hakkında şunları söyledi:

Marathon da dahil olmak üzere Teksas’taki birçok Bitcoin madencisi, mevcut soğuk hava akımı sırasında Teksas şebekesini ve eyaletin vatandaşlarını desteklemek için son birkaç gün içinde operasyonlarını kısıtladı. Bitcoin madencileri, diğer şeylerin yanı sıra, enerji sektörü için bir teknoloji çözümüdür. Teksas’ta, bir kriz anında diğerlerinin enerjisini serbest bırakmak için dakikalar içinde kısılabilen baz yük olarak hizmet veriyorlar. Geçtiğimiz birkaç gün içinde gördüğümüz de tam olarak buydu.

Bitcoin ağı hash oranı, ağın güvenliğini ve istikrarını sağlayan hesaplama gücünü temsil eder. Bitcoin ağındaki tüm madencilerin, blokları doğrulamak ve işlemleri işlemek için kullandığı hesaplama gücünün toplamıdır.

Kısa süre önce Bitcoin (BTC) madencileri, fiyattaki yükselişi fırsat bilerek 455 milyon dolar değerinde yaklaşık 10 bin 600 BTC’yi elden çıkarmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencileri Bir Günde 10 Bin BTC Satarken Hash Rate de Sert Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!