Kripto Para Dolandırıcılarına Dikkat: “Şimdiye Kadarki En Sofistike Olanıydı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir blockchain geliştiricisi, şimdiye kadar gördüğü “en sofistike dolandırıcılık” girişiminden başarıyla kurtuldu.

0xMario tarafından yapılan paylaşıma göre bir şahıs, yeni bir Web3 oyununda geliştirici olarak çalışması için kendisiyle iletişime geçti.

Oyunun isminin MythIsland olduğunu öğrenen geliştirici, projenin sitesini inceledikten sonra her şeyin olması gerektiği gibi gözüktüğünü ve şüphelenecek bir şey olmadığını düşündü.

Daha sonra projenin ekibiyle Telegram üzerinden görüşmeye başlayan isim, kendisine teklif edilen işin detaylarını ve kimlerle çalışacağını öğrendi.

Proje ekibi, geliştiriciye oyunun alpha aşamasında olduğunu, oyunu indirmesi ve bir hesap açması gerektiğini söyledi. 0xMario, şunu yazdı:

“Bunun tamamen gerçek bir ekip olduğunu düşünsem de (şansıma) sanal bir Windows makinesi kurdum çünkü .exe dosyalarını çalıştırmak hep risklidir.”

Hesap açarken rastgele bir şifre kullanan isim, kayıt sürecinde bir hata ile karşılaştı ve durumu ekibe bildirdi. Kendisinden daha sonra başka bir cihazla deneme yapması istendi ancak 0xMario, aynı hatayla karşılaşınca proje ekibi kendisini tüm sosyal medya platformlarından engelledi. Geliştirici, durumu şöyle özetledi:

“Bu epey etkileyici bir dolandırıcılıktı ve beni kurtaran tek şey, internette tanımadığım insanları ve kodları gördüğümde aldığım OpSec (önlemleri) oldu. Eminim ki birçok insanın cüzdanı, bu dolandırıcılık tekniği yüzünden boşaltılıyordur.”

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Dolandırıcılarına Dikkat: “Şimdiye Kadarki En Sofistike Olanıydı”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!