Bitcoin Fiyatı Düşerken Bu Kripto Borsalarında Satış Baskısı Oluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaiko verilerine göre Bitcoin fiyatını aşağı iten satış baskısı, özellikle üç kripto para borsasındaki işlemlerden kaynaklandı.

Bitcoin fiyatı, spot borsa yatırım fonları (ETF) işlem görmeye başladıktan sonra kısa süreli bir yükselişin ardından düşmeye başladı ve 42 bin dolara geriledi.

Alım ve satım hacimleri arasındaki farkın zaman içerisindeki değişimini yansıtan Kümülatif Hacim Deltası (CVD) adlı göstergeye göre Binance’deki yatırımcılar, ETF’ler açıldıktan sonra Bitcoin’in üstünde büyük bir satış baskısı oluşturdu.

Kaiko verilerine göre Binance’den toplamda yaklaşık 5 bin BTC’ye denk gelen büyüklükte sermaye çıktı. Sermaye çıkışı bakımından Binance’yi Upbit, Itbit ve OKX takip etti.

Kaiko’nun raporunda, “ETF’ler perşembe günü geç saatlerde işlem görmeye başladı ve tüm büyük borsaların kümülatif hacim deltasında artış oldu, öyle ki ABD’deki piyasalar açıldıktan sonraki saat içerisinde Binance’den net 3 bin BTC satın alındı. Ancak kimilerinin korktuğu gibi insanlar haberi satmaya başladı ve OKX’te olduğu gibi Binance’in CVD’si de kısa sürede negatif bölgeye düştü.” dendi.

Buna karşın Coinbase ve Bitstamp borsalarındaki CVD, pozitif bölgede kalmaya devam etti. Bunlar, sermaye akışının hala artıda olduğunu gösteriyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatı Düşerken Bu Kripto Borsalarında Satış Baskısı Oluştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!