Bitcoin Madencileri Satışa Başlamış Olabilir: Borsalara 1 Milyar Dolarlık BTC Taşındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin (BTC) yarılanması yaklaşırken madencileri rekor seviyede satış yapıyor.

Spot Bitcoin ETF onayıyla gelen olumlu hava ve nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması (halving), şirketlerin Bitcoin satışını yavaşlatmadı. Aksine madencilerin son dönemdeki Bitcoin satışların genel resme bakıldığında rekor seviyelere tırmandı.

On-chain analiz platformu CryptoQuant tarafından sunulan verilere göre madenciler geçtiğimiz ay 1 milyar doların üzerinde değere sahip on binlerce Bitcoin’i (BTC) satış amacıyla borsalara gönderdi.

Bitcoin satışlarına öncülük eden şirket F2Pool oldu. Şirketin analistlerinden Bradley Park, CoinDesk ile paylaştığı mesajda, bu satışların artan maliyetleri karşılayabilmek için yapıldığını belirtti

Madencilik zorluk seviyesi rekordan rekora koşarken, şirketler üretim için daha fazla masraf yapıyor ve bunun sonucunda daha çok Bitcoin satışı yapmak zorunda kalıyor.

Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasının (halving) madencilerin giderlerini daha çok artırması beklenirken elde edecekleri Bitcoin sayısının azalması da bu denklemi iyice zora sokabilir.

Öte yandan yarılanmayla birlikte Bitcoin fiyatının artacağı beklentisi madenciler için bir umut oluşturuyor. Ek olarak sürekli gelişten teknoloji sayesinde daha yenilikçi ve hızlı madencilik cihazları piyasaya sürülüyor ve bu da madencilerin elinde güçlü bir koz veriyor. Özellikle madencilik cihaz üreticisi Bitmain’in en yeni cihazı Antminer T21 son dönemlerde yüksek talep görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencileri Satışa Başlamış Olabilir: Borsalara 1 Milyar Dolarlık BTC Taşındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!