Bitcoin Fiyatı 3.000 Dolar Düştü: Sebebi Bu Veriler Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayının ardından ilk defa bugün milyonlarca dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonunun vadesi doldu.

Kripto para piyasası 12 Ocak günü akşam saatlerinde ciddi bir düşüşe tanıklık etti. Düşüşün arkasındaki sebeplerden biri olarak vadesi dolan opsiyonlar öne çıktı.

Kripto para opsiyon piyasaları veri platformu Greeks.live tarafından sunulan detaylara göre yüklü miktarda Bitcoin opisyonunun vadesi 12 Ocak günü doldu.

Vadesi dolan toplamda 1,68 milyar dolar değerinde 36.000 BTC opsiyonu bulunurken bunlar ortalama 0,9 Satım-Alım (Put Call) oranına sahip opsiyonlardan oluştu. Bitcoin opsiyonlarının maksimum acı fiyatı ise 45.000 dolar seviyesinde konumlandı. Bitcoin’in vade dolumuyla birlikte 43.410 doların seviyesine düşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bununla birlikte yine 12 Ocak günü 680 milyon dolar değerinde 262.000 ETH’nin opsiyon vadesi de doldu. Bu varlıkların 0,64 Satım-Alım oranı bulunurken Ethereum fiyatını aşağı doğru çeken faktörlerin başında geldi. Ethereum opsiyonlarının maksimum acı seviyesi ise 2.400 dolar seviyesinde konumlanırken fiyat vade dolumuyla birlikte 2.571 dolara kadar geriledi.

Opsiyon vade bitim günleri genellikle piyasalarda volatil hareketler yaratabilirken fiyat, maksimum acı bölgelerine doğru hareket etme eğiliminde olabiliyor.

Greeks.live spot Bitcoin ETF onayının uzun vadede kripto para piyasasına daha fazla yatırımcı çekeceğini öngörürken kısa vadeli olarak önümüzdeki günlerde yukarı ve aşağı yönlü volatilitenin devam edebileceğini belirtti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,2 değer kaybeden Bitcoin 43.490 dolardan, Ethereum ise %0,4 düşüşle 2.584 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatı 3.000 Dolar Düştü: Sebebi Bu Veriler Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!