Ünlü Analist Doğru Bildi: Ethereum Tahmini SEC Fiyaskosu ile Gerçekleşti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analisti Michael van de Poppe, ETH/BTC paritesi hakkında yaptığı tahminle dikkatleri üzerine topladı.

Bitcoin karşısında 2023 yılından beri süregelen bir düşüş yaşayan Ethereum, dün akşam “sahte” spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte can suyu buldu.

Analist Poppe 9 Ocak tarihli paylaşımında, ETH/BTC paritesinin yılın en düşük seviyesine bir tasfiye iğnesi atıp ardından geri dönebileceğini belirtmişti. Analistin paylaşımının üzerinden çok geçmeden dediği gibi 0,04790 seviyesine bir mum geldi ve hemen ardından ciddi bir toparlanma görüldü.

Poppe konu hakkında yaptığı paylaşımda ETH/BTC’de görülecek tasfiye mumunun ardından yatırımcıların Ethereum’a yöneleceğini söyledi:

Ethereum 2022’nin en düşük seviyesine yaklaşıyor ve muhtemelen likiditeyi oraya götürecek. Bitcoin için bir ETF onayı gerçekleşirse, ETH/BTC’de bir tasfiye mumu ve ardından bir yükselişle birlikte Ethereum’a dönüş olacağını düşünüyorum.

Yaşanan volatiliteyle birlikte 13 Haziran 2022 seviyesinin de altına düşen Ethereum, kısa sürede sergilediği %10’luk toparlanmayla 0,05320 seviyesine kadar yükseldi.

ETH/BTC’de yaşanan bu ani geri çekilmenin 2 Mayıs 2021 tarihindeki likidite seviyesine gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Bu hareket aynı zamanda Poppe’nin tahmin ettiği gibi tasfiye mumu olarak kayıtlara geçti.

Özellikle spot Bitcoin ETF kararının ardından kripto para piyasasının gözü kulağı spot Ethereum ETF kararında olacak. BlackRock gibi finans devlerinin Ethereum ETF’i ihraç etmeye yönelik talebinin ETH/BTC paritesini yukarı taşıyabileceği düşünülüyor. Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda Ethereum’da yaşanacak yükselişe paralel olarak altcoinlerde de ciddi fiyat hareketleri bekleniyor.

TradingView verilerine göre ETH/BTC yazım esnasında 0,05304 bölgesinde işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Analist Doğru Bildi: Ethereum Tahmini SEC Fiyaskosu ile Gerçekleşti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!