3 Milyar Dolarlık Kripto Para Saldırısının Sorumlusu Haftalar Sonra Harekete Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore merkezli hacker topluluğu Lazarus Group haftalar sonra harekete geçerek binlerce Bitcoin (BTC) transferi gerçekleştirdi.

On-chain veri platformu Arkham Intelligence’a göre Lazarus Group, aylar süren sessizliğin ardından tekrardan harekete geçti. Verilere göre bir kripto para mikserinden 1,2 milyon dolar değerinde 27,371 BTC çeken hacker grubu, ardından bu varlıkların 150.582 dolar değerinde 3.343 BTC’lik kısmını daha önce kullandıkları fakat bir süredir aktif olmayan bir adrese gönderdi.

Arkham, işlemlerin ardından Lazarus Group söz konusu cüzdanlarında 79 milyon dolar değerine kripto para olduğunu ortaya koydu. Lazarus’un söz konusu işlemleri neden yaptığı bilinmese de bu varlıkları farklı hesaplara ulaştırıp nakde çevirmek veya aklamaya çalışmak niyetinde oldukları düşünülüyor.

Henüz 2024 yılında bir hack vakasını üstlenmeyen Lazarus Group, 2023 yılında kripto para sektöründe gerçekleştirilen bütün hack saldırılarının üçte birinden sorumlu tutulmuş ve yaklaşık 700 milyon dolar değerinde varlığı çalmayı başarmıştı. Lazarus Group’un son 3 yıl içerisinde 3 milyar dolar değerinde kripto para soygununun arkasında yer aldığı düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
3 Milyar Dolarlık Kripto Para Saldırısının Sorumlusu Haftalar Sonra Harekete Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!