Bloomberg Analistinden Bitcoin ETF Yorumu: “SEC Köşeye Sıkıştı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF başvurularını onaylama konusunda “köşeye sıkıştı”.

Bloomberg analisti James Seyffart, CryptoQuant ile katıldığı bir webinar’da spot ETF’lerin önümüzdeki hafta içerisinde onaylanmasının %90 ihtimal olduğunu söyledi:

“SEC ya yeni bir gerekçe bulmak zorunda kalacak [çünkü] bu ETF’leri çeşitli gerekçelerle reddediyordu. Mahkemeler o gerekçelerin artık öneminin olmadığını söyledi, o yüzden yeni gerekçelerin bulunması […] Ben bunun SEC için bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Bir diğer seçenek ise [başvuruların] geri çekilmesini sağlamak olur ama ben yine bunun muhtemel olduğunu düşünmüyorum çünkü SEC, köşeye sıkışmış durumda. Bence onaylamak zorundalar.”

SEC temsilcileri, geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde başvuru sahipleriyle defalarca kez görüştü. Dün aktarılan bilgilere göre ihraççılar, SEC’nin ETF’lerle ilgili üç ana endişesini gidermeyi başardı.

Spot ETF’ler aracılığıyla Bitcoin’e ne kadar para akabileceğini yorumlayan Seyffart, “Ben ilk bir iki yıl içerisinde 100 milyarın üstüne çıkacağımızı düşünmüyorum. Kıyaslama olması amacıyla, ABD’deki altın ETF’lerinde toplamda yaklaşık 100 milyar dolar tutuluyor.” dedi.

Bloomberg analisti ayrıca ETF’lerin kurumsal yatırımcılar arasında yayılmasının aylar sürebileceğini, bu yatırımcıların alım yapmadan önce durum tespiti yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Seyffart, “Bu insanların dünyadaki en sofistike trader’ların arasında yer aldığını anlamak gerekiyor. Bunlar bodrum katında oturup Coinbase’de satın al butonuna basan rastgele insanlar değil.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analistinden Bitcoin ETF Yorumu: “SEC Köşeye Sıkıştı”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!