Bitcoin ETF Sürecine Dair İçeriden Bilgiler: Onay İçin Son Adımlar Atılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konuyu yakından takip eden kaynaklar spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanmasının ardından gelecek sürece ışık tuttu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF sürecine yakından tanıklık eden 3 kaynağa göre spot Bitcoin ETF’leri önümüzdeki hafta işleme açılabilir. The Block’un kaynaklara dayandırdığı haberin detaylarına bakıldığında SEC’nin öncelikle 19b-4 formlarını onaylaması ve ardından S-1 formlarının yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Kaynaklar bu sürecin aynı gün gerçekleşmeme olasılığı üzerinde dursa da form onayları geldikten 1-2 gün sonra ETF’ler borsa üzerinde işleme açılabilir. Fakat hepsinden önce başvuru sahiplerinin ve borsaların bazı nihai başvuruları hazırlamaları gerekiyor.

Birçok başvuru sahibi SEC’nin talepleri doğrultusunda FORM 8-A güncellenmiş dosyalarını 4 Ocak günü iletti. Fakat daha fazla değişiklik gerekip gerekmeyeceği halen daha bilinmezliğini koruyor. Kaynaklara göre Grayscale Investments, önümüzdeki 3 gün içerisinde SEC’ye güncellenmiş bir form 19b-4’ün dosyalaması için çalışmalarına devam ediyor.

Onay sürecinde ise spot Bitcoin ETF’lerinin hayata geçmesi için SEC’in her bir başvurunun 19b-4 formlarını onaylaması gerekecek ve bu formlar muhtemelen ilk olarak SEC’in web sitesinde görünecek.

Kaynaklara göre nihai onaylardan sonraki gün büyük ihtimalle ETF’lerin alım-satım işlemleri başlayacak. Konu hakkında benzer bir açıklamada bulunan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, son aşamaya gelindiğini fakat henüz resmi bir onayın duyurulmadığını vurguladı:

Biz konuşurken SEC son yorumlarını yapıyor, ardından ihraççılar son 19b-4’leri ve S-1’leri kısa süre sonra sunacaklar. Yani bu kesinlikle bizim kadar “bitmeye” yakın ama bildiğim kadarıyla resmi bir onay yok.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Sürecine Dair İçeriden Bilgiler: Onay İçin Son Adımlar Atılıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!