ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD aralık ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde 216 bin olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) düşüş gözlemlendi.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın 170 binlik beklentisinin üzerinde 216 bin olarak açıklanan aralık ayı ABD Tarım Dışı İstihdam verisi, Bitcoin’de 400 dolarlık düşüşü tetikledi.

Ayrıca ABD işsizlik oranı %3,8‘lik beklentilerin altında %3,7 olarak açıklandı.

Açıklama öncesi 44.110 dolara kadar yükselen Bitcoin, açıklamayla birlikte 43.700 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 2.246 dolara küçük miktarda kadar düşüş yaşadı.

Aralık ayında tarım endüstrisi haricindeki çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin aşağı yönlü hareket etmesi dolar değerinde düşüşü tetikleyecektir. Bu durumda da Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) düşüş göstermesi kripto para piyasasını olumlu etkileyecektir.

Açıklanan verinin akabinde dolar endeksi yukarı doğru ivmelenerek 103,11 seviyelerine kadar yükseliş yaşadı. Bu veriler doğrultusunda önümüzdeki hafta sonra açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu oldu.

Coingecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 43.805 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!