Bitcoin Önemli Gelişmeleri Fiyatlıyor: Neden Düşüş Yaşanıyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de ABD kaynaklı önemli gelişmelerin bulunduğu kritik haftaya girilirken fiyat düşüş yaşıyor.

Bitcoin fiyatı, ABD’den gelen ekonomik kaygıların ortasında haftaya düşüş ile başladı. Kripto paralar gibi risk varlıkları için en kötü senaryolardan biri olan ABD’nin stagflasyon korkusu, yeniden baş gösteriyor.

Ekonomide durgunluk belirtileri gösteren stagnasyon ile enflasyonun aynı anda görüldüğü durum olan Stagflasyon esnasında işsizlik oranı artarken fiyatlar da hızla yükseliş yaşamaktadır.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD’de Gayri safi millî hasıla oranları, önceki çeyrekte %3,4 büyümesinin ardından bu yılın ilk çeyreğinde %1,6 oranında büyüme göstermişti. Yavaş büyüme göstergeleri ve stagflasyon belirtileri ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimi yapma olasılığını daha da düşürdü. Bu durum paralel olarak risk varlıklarında düşüş yaşanmasına neden oldu.

ABD’de 1 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak FED faiz kararı da Bitcoin fiyatında etkili olacaktır. Faizin büyük olasılıkla sabit kalacağı tahmin ediliyor.

Bu belirsizlik durumu Bitcoin’de olduğu gibi kripto para piyasasının genelinde düşüşe neden oldu.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin gösterdiği %3,66’lık düşüş performansı ile 62.090 dolara kadar geri çekilirken Ethereum (ETH) %3,2 düşüşle 3.203, BNB (BNB) %0,9 düşüşle 594, Ripple (XRP) %3,1 düşüşle 0,506, Dogecoin (DOGE) %3,7 düşüşle 0,144 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Önemli Gelişmeleri Fiyatlıyor: Neden Düşüş Yaşanıyor? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Önemli Gelişmeleri Fiyatlıyor: Neden Düşüş Yaşanıyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!