Madencilik devi kendi rekorunu kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencisi Marathon Digital Holdings, Aralık 2023’te daha önceki tüm aylardan daha fazla Bitcoin kazarak yeni bir rekora imza attı. 

4 Ocak tarihinde yapılan basın açıklamasına göre Florida merkezli firma, Aralık ayında 1.853 Bitcoin kazdığını, bunun Kasım ayına göre yüzde 56, Aralık 2022’ye göre ise yüzde 290’lık bir artış anlamına geldiğini bildirdi:

“Bunun halka açık bir Bitcoin madencilik şirketi tarafından şimdiye kadar kaydedilen en yüksek aylık miktar olduğuna inanıyoruz.”

Core Scientific, Ocak 2023’te 1.527 BTC kazdıktan sonra aylık Bitcoin kazma rekorunu kırdığını iddia etmişti ancak Marathon’un son rakamları bu iddiayı çürüttü.

Marathon Digital Holdings’ December 2023 #Bitcoin Production Update is here:

– Record BTC Production of 1,853 BTC in December and 12,852 in 2023
– Increased Average Operational Hash Rate 18% M/M to 22.4 EH/s
– BTC Holdings Now Over 15,000, Total Cash & BTC of $1.0B as of…

— Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) (@MarathonDH) January 4, 2024

Marathon Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fried Thiel, rekor kıran aylık üretimin, hash rate’in aylık yüzde 18,4 artışla saniyede 22,4 exahash’e yükselmesine bağlanabileceğini vurguladı. 

Marathon 19 Aralık tarihinde, mevcut 584 megavatlık üretim kapasitesine ek olarak 390 megavatlık kapasite ekleyecek, 179 milyon dolarlık iki madencilik merkezi daha satın almayı planladığını duyurdu: 

 “2024 yılında hash rate’imizde yüzde 30 büyüme hedeflemeye devam ediyoruz ve kısa süre önce Generate Capital’den iki sahanın satın alındığını duyurmamızla birlikte, önümüzdeki 18 ila 24 ay içinde 50 exahash’e ulaşmayı bekliyoruz.”  

Marathon 28 Aralık tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri borsasında orta ve büyük ölçekli firmalar arasında en çok işlem gören halka açık şirket olarak kısa süreliğine listelerin başında yer aldı. Şirket, günlük 3,3 milyar dolarlık şaşırtıcı bir işlem hacmine tanık oldu ve Tesla, Apple, Amazon gibi piyasa devlerini geride bıraktı. 

Marathon’un Aralık ayı performansı, Bitcoin madencilik firmalarının 8 Ocak gibi erken bir tarihte spot Bitcoin borsa yatırım fonunun onaylanacağı beklentisi ve Nisan ayındaki Bitcoin yarılanması öncesinde faaliyetlerini genişletmek için yeniden harekete geçtiği dönemde geldi. 

Rakip madencilik firması Riot Platforms 5 Aralık tarihinde 291 milyon dolar değerinde Bitcoin madencilik donanımı satın alarak firma tarihindeki en büyük hash rate artışını kaydetti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Madencilik devi kendi rekorunu kırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!