Analistler Uyardı: Bitcoin, SEC’nin Kararına Göre Hızla Değer Kaybedebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para şirketi Matrixport, SEC’nin spot Bitcoin ETF’leri için yapılmış başvuruları ocak ayında kabul etmeyeceğini yazdı.

Matrixport tarafından yayımlanan raporda, SEC’de ETF başvurularının onaylanmasında yetki sahibi olan beş üyenin demokrat olduğu ve SEC Başkanı Gary Gensler’in spot Bitcoin ETF’sine olumlu oy vermesinin uzak bir ihtimal olduğu belirtildi.

“Aralık 2023’teki açıklamalarından yola çıkılırsa Gensler, bu sektörün hala yasalara daha sıkı şekilde uyması gerektiğini düşünüyor.” denen raporda, “Siyasi bir açıdan bakılırsa Bitcoin’i alternatif bir değer saklama aracı olarak meşrulaştıracak spot bir Bitcoin ETF’sini onaylamak için hiçbir sebep yok.” yorumu yapıldı.

Matrixport ekibi, geçmiş haftalarda paylaştığı raporlarda Bitcoin fiyatının 2023 sonuna kadar 45.000 dolar olabileceğini öngörmüştü.

Analistler, SEC’nin 5 Ocak’a kadar onay kararı almaması halinde Bitcoin’i açığa satmanın uygun bir yatırım tercihi olabileceğini açıkladı. ETF’lerle ilgili alınacak bir ret kararının Bitcoin’de kısa süre içerisinde %20’lik bir düşüşü tetikleyebileceği düşünülüyor.

Matrixport, yine de ETF başvurularının yılın ikinci çeyreğinde onaylanabileceği ekleyip, şu yorumu yaptı:

“SEC, ETF’leri reddetse bile Bitcoin’in 2024’ün sonunda yılın başındaki fiyatına kıyasla daha yüksekte olmasını bekliyoruz çünkü ABD’de seçim olan ve madencilikte (halving) yapılan yıllar pozitif geçme eğilimi gösteriyor.”

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler Uyardı: Bitcoin, SEC’nin Kararına Göre Hızla Değer Kaybedebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!