FED’in 2024 Faiz İndirimi Sinyalleri ile Bitcoin ve Kripto Paralar Toparlanmaya Başladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranlarını sabit bırakmaya karar verirken Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda yeşillenmeler görüldü.

Bitcoin, pazartesi günü yaşadığı sert düşüşten bu yana ilk defa 43 bin dolar seviyelerinin üzerine çıktı. FED’in faiz oranını yine sabit bırakarak önümüzdeki yıl için indirime gideceğinin sinyallerini vermesi Bitcoin ve kripto paralar üzerinde bir toparlanma yaşattı.

TSİ dün akşam Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), aralık ayı toplantısının sonunda 2024’ün sonuna kadar mevcut durumda %5,25-%5,5 arasında olan faiz oranlarının %4,6’ya kadar düşeceğini öngördü.

Yapılan açıklamalar Bitcoin ve kripto paraları olduğu gibi hisse senetleri gibi diğer risk varlıklarına da yükseliş getirdi.

Kripto para piyasasının en büyük altcoinlerinden Avalanche (AVAX) , Cardano (ADA) ve Injective (INJ) %10’a yakın değer artışları yaşarken en çok yükselenler akıllı sözleşme tokenları oldu.

Coinbase’in hissesi COIN %8 ile MicroStrategy hissesi MSTR ise %5 ile günü kapattı. ABD’li borsalarda listeli Bitcoin madencilerinden Marathon Digital (MARA), Riot Platforms (RIOT), CleanSpark (CLSK) gün içerisinde %16’ya varan yükselişler yaşadı.

Kripto para borsası Bitfinex’in analistleri, faiz oranlarının sabit tutulmasının veya düşürülmesinin kripto paralar dahil tüm yatırım araçlarına girebilecek daha fazla para olarak yorumladı.

FED’in 2024 Faiz İndirimi Sinyalleri ile Bitcoin ve Kripto Paralar Toparlanmaya Başladı! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED’in 2024 Faiz İndirimi Sinyalleri ile Bitcoin ve Kripto Paralar Toparlanmaya Başladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!