Fed’den yatırımcılara yeşil ışık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blackrock fon yöneticisi Jeffrey Rosenberg, 13 Aralık tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda, Fed’in faiz artışına ara vermesini ve gelecek yıl faiz indirimine gidileceğini işaret etmesini yatırımcılar için “yeşil ışık” olarak nitelendirdi. S&P 500 bu karar üzerine yüzde 1,37 oranında yükseldi.

“Bu yükseliş trendi bir süre daha devam edebilir, en azından bir sonraki ekonomik veriler gelene kadar mesaj fazlasıyla açık. Fed finansal koşullarda bir gevşeme görmeye fazlasıyla istekli.”

Kripto firmalarının hisseleri de duyurunun ardından önemli kazançlar elde etti. Coinbase (COIN) ve MicroStrategy (MSTR) hisseleri gün içinde sırasıyla yüzde 7,8 ve yüzde 5 artarken, Bitcoin madencisi Marathon Digital (MARA) hisseleri yüzde 12,6 artış gösterdi. 

Perfect storm ⛈️: #Bitcoin Halving;#Bitcoin Spot ETFs;
Fed stops raising rates while signaling 3 cuts in 2024;
Good Court outcomes in @Ripple / @Grayscale cases;
Binance settlement;
Election year = rates cuts, coupled with ️ go brrrrr and increased liquidity.

= https://t.co/1grOT1fBig

— John E Deaton (@JohnEDeaton1) December 13, 2023

Yatırım fonu Apollo Crypto’nun baş yatırım sorumlusu Henrik Andersson Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, bugünkü duraklamanın ve önümüzdeki yıl faiz oranlarının düşürülmesi beklentisinin, kripto para birimleri ve kripto ile ilgili hisse senetleri için “olumlu bir destek” olmasını beklediğini söyledi ve ekledi:

“BlackRock ve Fidelity’nin Bitcoin ETF’lerini piyasaya sürdüğünü görürsek, diğer birçok geleneksel finans kuruluşunun da kripto piyasalarına girdiğini görebiliriz.”

CoinShares’in 11 Aralık tarihli raporuna göre, kısa bir süre önce kripto ile ilgili hisse senetlerine akan 126 milyon dolarlık şaşırtıcı miktarın ardından, blokzincir hisse senetleri, en büyük haftalık para akışını yaşadı. 

CoinShares araştırma müdürü James Butterfill, dijital varlık yatırım ürünlerinin 43 milyon dolarlık artış daha elde ederek üst üste on bir hafta giriş yaşandığını belirtti. 

Kripto ürünlerine on bir hafta üst üste giriş gerçekleşti. Kaynak CoinShares

CMC Markets piyasa analisti Tina Teng, Cointelegraph’a verdiği demeçte Fed’in faiz artışını durdurmasının kripto ürünlerine olan ilgiyi şüphesiz artıracağını söyledi: 

“Pivot, risk duyarlılığını artırdı ve gelecekteki likidite koşullarına yönelik beklentileri iyileştirdi, böylece kripto hisse senetlerini de aynı şekilde canlandırdı.”

Teng, yatırımcıların önceki faiz oranı düşüş döngülerinden bu yana görülmeyen benzer yükseliş eğilimleri görebileceğini, bunun da şu anda Ocak ayı başında karar verilmesi planlanan beklemedeki spot Bitcoin ETF’lerine yönelik kurumsal ilgiyle de destekleneceğini söyledi. 

Andersson, düşük faiz oranlarının gerçek dünya varlığı (RWA) tokenlaştırma planlarının soğumasına neden olabileceğini ve DeFi getirilerinde beklenen artışların düşük faiz ortamında yatırımcılar için daha cazip hale geleceğini de dile getirdi ve ekledi: 

“Şimdiye kadar ilginin büyük kısmı hazine tahvillerinin tokenize edilmesine yönelikti. Şimdi, geleneksel getiriler ters yönde ilerlerken DeFi’de yüzde 10’un üzerinde getiri elde edebileceğimiz bir ortam görüyoruz.” 

Pek çok piyasa yorumcusu gibi Teng ve Andersson da 2024 yılında kripto piyasasının büyümesine en büyük katkının, gelecek yıl Nisan ayında gerçekleşmesi planlanan Bitcoin yarılanmasından geleceğini vurguladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed’den yatırımcılara yeşil ışık
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!