USDC İhraççısı Circle Ödeme Devleri Mastercard ve PayPal’ın Yarısına Ulaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, küresel stablecoin ödeme hacminin 7 trilyon dolara ulaştığını açıkladı.

Circle resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ihraç ettiği stablecoinleri hakkında dikkat çeken verileri göz önüne serdi. Küresel stablecoin ödeme hacminin geçtiğimiz yıl 7 trilyon doları aştığını belirten Circle, Visa ve Mastercard’ın hacminin ise 14 trilyon olduğunu söyledi.

Verilere göre Latin Amerika vatandaşlarının %51’i alışveriş yapmak için dijital para birimlerini kullanıyor. Bu vatandaşların üçte biri ise günlük alışverişlerde stablecoin kullanıyor.

Circle, blockchain teknolojisinin yakın gelecekte hem Latin Amerika’da hem de dünya çapında tüm ekonomik aktiviteyi karşılayabileceğini dile getirdi. Blockchain üzerindeki finansın geleneksel finans yöntemleriyle çözülmeyecek problemleri çözebileceği belirtildi.

Her gün yaklaşık 4 milyar USDC’nin el değiştirdiğini vurgulayan şirket, 190’dan fazla ülkede 2 milyon kişinin USDC bulundurduğunu söyledi. Circle, stablecoinlerin rezervleri hakkında da açıklamalarda bulunarak detaylı raporların düzenli olarak paylaşıldığını kaydetti.

CoinGecko verilerine göre USDC’nin mevcut durumda piyasa değeri 24,1 milyar dolardır ve Tether’in (USDT) arkasından en büyük 2. stablecoindir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
USDC İhraççısı Circle Ödeme Devleri Mastercard ve PayPal’ın Yarısına Ulaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!