13. Yıl Dönümü: Bitcoin’in Kurucusu Satoshi, Son Mesajında Ne Dedi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto, kripto para topluluğuna son mesajını 12 Aralık 2010’da yazdı.

Satoshi Nakamoto, tüm Bitcoin topluluğuna açık şekilde verdiği son mesajı yazalı 13 yıl oldu. Nakamoto daha sonra Mike Hearn ve Gavin Andersen gibi Bitcoin geliştiricileriyle görüşmeye devam etti.

Satoshi, son mesajında o dönem için Bitcoin adına en büyük tehditlerden birini oluşturan DoS (denial-of-service) saldırılarını ele aldı. Yazılımın DoS saldırılarına karşı dayanıklı olmadığını hatırlatan Satoshi, “Hala sayamayacağım kadar fazla saldırı yolu var.” dedi.

Bu mesajdan yalnızca iki gün önce PC World’de “WikiLeaks Skandalı Yeni Sanal Parayla Sonuçlanabilir mi?” başlıklı bir yazı paylaşılmış, bu o dönem basında pek adı geçmeyen Bitcoin’in adının duyulmaya başlamasını sağlamıştı.

Ancak Satoshi, o dönem hala küçük bir topluluğa sahip olan Bitcoin’in bundan zarar görebileceğini düşünerek, WikiLeaks’e yardımcı olmak isteyen Bitcoin takipçilerini bunun topluluğu yok edebileceğini söyleyerek uyarmıştı.

Satoshi, 11 Aralık 2010’da konuyla ilgili yaptığı yorumda, “Bu ilgiyi başka şartlar altında çekmek iyi olurdu. WikiLeaks arı yuvasını bozdu ve sürü bizim üstümüze doğru geliyor.” dedi.

Bundan yıllar sonra, 7 Mart 2014’te Newsweek’te çıkan bir yazıyla birlikte Satoshi Nakamoto olarak bilinen kişinin ABD’de yaşayan Dorian Nakamoto isimli, 64 yaşındaki Japon asıllı bir vatandaş olduğu yönünde spekülasyon çıktı.

Satoshi Nakamoto olduğu düşünülen bir isim, online bir forumda bir mesaj yayımlayarak, “Ben Dorian Nakamoto değilim.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
13. Yıl Dönümü: Bitcoin’in Kurucusu Satoshi, Son Mesajında Ne Dedi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!