ABD’nin Kapattığı Rus Kripto Borsasının Kurucusu 700 Milyonluk Suçlamaları İtiraf Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus kripto para borsası Bitzlato’nun kurucusu kara para aklama suçlarını kabul etti.

Reuters tarafından 7 Aralık günü sunulan habere göre ABD’de tutuklu bulunan ve kara para aklama suçlamalarının merkezinde yer alan Hong Kong’a kayıtlı kripto para borsası Bitzlato’nun Rus kurucusu Anatoly Legkodymov, suçlamaları kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ocak ayında sunduğu belgelerde, Legkodymov’nun yönetimi altındaki Bitzlato’nun 700 milyon dolara varan bir kara para aklama olayına karıştığını iddia etmişti.

Bitzlato’nun dark web pazarıyla yakından ilişkisi olduğunu ve adeta suçlu yuvası olarak faaliyet gösterdiğini belirten ABD’li yetkililer, Legkodymov’nun ocak ayında Miami’de tutuklanmasının ardından faaliyetlerini hızlandırmıştı. Aynı dönemde ABD, Bitzlato’nun resmi web sitesine de el koymuştu.

ABD’li savcı Breon Peace, konu hakkında yaptığı açıklamasında, Bitzlato’nun suçlularla yakın ilişkisine yer verildi:

Legkodymov’un bugün yaptığı suç duyurusu, kripto para borsası Bitzlato’nun yasa dışı para işlemleri üzerindeki gevşek kontrollerinden yararlanmak isteyen suçlular tarafından açık bir turnike gibi kullanıldığının farkında olduğunu doğruluyor. Sanık, ‘Soru Sorulmayan’ kripto para borsası için yurtdışında güvenli bir sığınaktan faaliyet gösterdiğini düşünmüş olabilir, ancak bu kovuşturma ve mahkumiyet aksini gösteriyor.

ABD’nin Bitzlato özelindeki ilk yaptırımlarının ardından dikkat çeken bir veriyle öne çıkan analitik firması Chainalysis, Binance ve Bitzlato arasındaki Bitcoin transferinin geçtiğimiz dört senelik zaman dilimi içerisinde 205 binden fazla işlemle 346 milyon dolara yakın olduğunu ortaya koymuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin Kapattığı Rus Kripto Borsasının Kurucusu 700 Milyonluk Suçlamaları İtiraf Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!