JPMorgan CEO’su Açık Konuştu: Kripto Paraları Bitirmek İstiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paraları bitirme niyetini ABD’li kanun yapıcılarla paylaştı.

Dün düzenlenen panelde Demokrat Senatör Elizabeth Warren’ın sorusunu yanıtlayan Jamie Dimon, “Kriptoya, bitcoin’e vesaire her zaman son derece karşı olmuşumdur.” dedi.

Kripto paraların devlet kontrolünden kaçmak için kullanılabileceğini belirten Dimon, “Ben hükümet olsam, bunları kapatırdım.” diye konuştu.

Dimon’ın 3 trilyon dolardan fazla varlığı bulunan bankası JPMorgan, bir yandan blockchain alanındaki çalışmalarını ilerletiyor. Bankanın yakın zamanda yaptığı açıklamaya göre JPM Coin’in günlük işlem hacmi 1 milyar dolara ulaştı.

Senatör Warren, ABD’de kripto para madencilerini, validatörlerini, cüzdan sağlayıcılarını ve diğer paydaşları da Banka Gizlilik Kanunu kapsamına alacak Dijital Varlık Kara Para Aklama Karşıtı Kanun tasarısını onaylatmaya çalışıyor.

Warren, Wells Fargo CEO’su Charles Scharf, Bank of America CEO’su Brian Moynihan ve Goldman Sachs CEO’su David Solomon’a kripto paraların bankaların uyduğu kara para aklama yasalarıyla aynı yasalara uyup uymaması gerektiğini sordu.

Bu isimlerin hepsi, “Kesinlikle.” şeklinde yantı verdi.

Warren, “Konu bankacılık politikaları olduğunda genelde milyarlarca dolarlık bankaların CEO’larıyla kol kola girmem ama bu bir ulusal güvenlik meselesi.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan CEO’su Açık Konuştu: Kripto Paraları Bitirmek İstiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!