Bitcoin Ayıları Sıkışma Riskiyle Karşı Karşıya: Fiyatı Yukarı Taşıyabilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatının 44.000 dolar seviyesini de aşmasıyla birlikte kaldıraçlı kısa pozisyonlar risk altına girdi.

Bitcoin fiyatı, gece saatlerinde bir yıl aradan sonra ilk kez 44.000 doları geçti. BTCM Baş Ekonomisti Youwei Yang, bir sonraki kritik noktanın 45.000 dolar olduğunu ve burada bir kısa pozisyon sıkışması olabileceğini vurguladı.

Yang, “Ayılar, Bitcoin’in bir sonraki önemli direnç seviyesi olan 45.000 doları geçerse kısa pozisyon sıkışması riskiyle karşı karşıya kalabilirler.” dedi.

Piyasadaki volatilitenin artması halinde yüksek miktarda kaldıraçlı pozisyon tasfiye olabilir. Yang, “Şu anda kısa süre içerisinde hem kısa pozisyon sıkışmasının hem uzun pozisyon tasfiyelerinin olabileceği bir piyasa volatilitesi daha muhtemel hale geldi.” dedi.

Bitfinex analistleri, özellikle “41.950 ve daha sonra 42.200 dolar seviyelerinde büyük kısa pozisyon tasfiyelerinin” olduğunu ve bunun Bitcoin fiyatını daha da yukarı taşıyabileceğini söyledi.

Coinglass verilerine göre son 24 saat içerisinde 91,7 milyon doları kısa pozisyonlardan oluşmak üzere 112,5 milyon dolarlık Bitcoin pozisyonu tasfiye oldu.

Bitcoin Ayıları Sıkışma Riskiyle Karşı Karşıya: Fiyatı Yukarı Taşıyabilir isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Ayıları Sıkışma Riskiyle Karşı Karşıya: Fiyatı Yukarı Taşıyabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!