Kripto piyasasından on haftalık rekor seri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ile ilgili yatırım ürünleri, Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı beklentisinin artmasıyla birlikte, son zamanlarda yatırımcıların kriptoya ilgisinin “odağı” haline geldi.  

CoinShares araştırma müdürü James Butterfill’in 4 Aralık tarihli raporuna göre, 10 hafta içinde toplam 1,76 milyar dolarlık fon kripto piyasasına aktı ve böylece Bitcoin vadeli işlemlerinin başladığı Ekim 2021 tarihinden bu yana en büyük para girişi yaşanmış oldu. 

Record inflows! Last 10 weeks now total U$1.76bn inflows, the highest on record since October 2021’s futures-based ETF launch in the US.

Week 49 inflows: U$176 million

– #Bitcoin –
$BTC: U$133m inflows
Short Bitcoin: US$3.6m inflows
Trading volumes in ETPs remain… pic.twitter.com/Elon1F2pHl

— CoinShares (@CoinSharesCo) December 4, 2023

CoinShares’in son 10 haftaya ilişkin haftalık raporları, bu dönemde Bitcoin yatırım ürünlerine en az 1,44 milyar dolar giriş olduğunu ve Bitcoin fiyatının bu dönemde 26.600 dolardan 37.700 dolara yükseldiğini gösterdi. 

1 Aralık tarihinde sona eren haftada kripto yatırım ürünlerine 176,3 milyon dolar değerinde giriş olmuştu. Butterfill, Bitcoin yatırım ürünlerinin geçtiğimiz hafta 132,8 milyon dolar yatırım alarak “odak noktası” haline geldiğini, Ether ve Solana ürünlerine ise sırasıyla 30,8 milyon dolar ve 4,3 milyon dolar yatırım yapıldığını vurguladı. 

2023’te hafta hafta dijital varlık akışları (milyon cinsinden). Kaynak: CoinShares 

İlgili: Ocak ayında düzeltmeler beklense de kripto piyasası her zaman ‘sürprizlere açık’

Girişler, spot Bitcoin ETF başvurularının Amerika Birleşik Devletleri’nde onaya doğru yaklaştığı dönemde gerçekleşti. 

Fintech firması Finder’da kripto para analisti olan James Edwards, Cointelegraph ile daha önce yaptığı röportajda, Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı bazı ürünlerin onaylara yönelik heyecandan faydalanabileceğini söylemişti:  

“İlk işaretler, kurumsal yatırımcıların ETF onayı üzerine spekülasyon yapmaya başladığını ve ProShares BITO gibi mevcut Bitcoin vadeli işlem ETF’lerine girişlerin son birkaç gün içinde artarak 2021 rekorlarını kırdığını gösteriyor.”  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto piyasasından on haftalık rekor seri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!