Fransız Bankacılık Devi Bir İlke İmza Atmak İçin Ethereum’u Seçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransanın üçüncü en büyük bankası Societe Generale, Ethereum (ETH) blokzinciri üzerindeki ilk yeşil tahvilini (green bond) ihraç ettiğini duyurdu. 

Societe Generale tarafından 4 Aralık Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ethereum üzerinde 10,8 milyon dolar tutarında ve üç yıl vadeli bir yeşil tahvil ihraç edildiğini duyurdu. Tahvil Euro bazında hayata geçirilirken Ethereum üzerindeki bu projenin şeffaflık ve izlenebilirliğin yanı sıra işlemlerde ve ödemelerde daha fazla kolaylık ve hız sağlayacağına yer verildi.

Fransa’nın en büyük sigorta şirketi  AXA Investment Managers ve kurumsal yatırımcı Generali Investments tarafından desteklenen tahvilin akıllı sözleşmesi karbon ayak izi bilgilerini içeriyor ve herkesin erişimine açık olarak faaliyet gösteriyor:

Bu işlem, Societe Generale tarafından blokzincirinin farklılaştırıcı işlevlerinden yararlanmak üzere ihraç edilen ilk dijital yeşil (green bond) tahvildir.

Bankanın kripto ekibi Societe Generale-FORGE, geçtiğimiz süreçte blokzinciri temelli tahviller üzerine araştırma raporları sunmuştu. FORGE ekibi özellikle The Merge güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizmasına geçiş yapan Ethereum ağının nispeten düşük sera gazı emisyonları nedeniyle çevreci olduğunu vurgulamıştı.

Tahvil SocGen için bir ilk olsa da, bankanın 2021 yılında gerçekleşen ilk dijital tahvil ihracında Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile iş birliği yapılmıştı.

Fransız Bankacılık Devi Bir İlke İmza Atmak İçin Ethereum’u Seçti! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fransız Bankacılık Devi Bir İlke İmza Atmak İçin Ethereum’u Seçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!