Bitcoin Fiyatındaki Yükseliş, Kurumlara Milyarlarca Dolar Kazanç Sağladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’e yatırım yapan ve kripto para kışı yüzünden uzun süre zararda kalan kurumlar, yeniden kazanç görmeye başladı.

Lider coin’e yatırım yapan kurumlar, fiyatın son haftada %12 yükselmesi ve 41.000 doları aşması sayesinde tekrar artıya çıktı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, dünkü açıklamasında “Bitcoinlerimizi satacak olsak yatırımımızın %100’ünü geri almakla kalmaz 3,6 milyon dolar da kâr elde ederiz.” diyerek şunu ekledi:

“Tabii ki satmak gibi bir nyetimiz yok, hedefimiz asla bu olmadı. Fiyatın gelecekte de dalgalanmaya devam edeceğinin tamamen farkındayız ancak bu, bizim uzun vadeli stratejimizi etkilemiyor.”

Fiyatın yakın zamandaki yükselişi, kamuya açık şekilde en fazla miktarda Bitcoin’e sahip kurumsal şirket olan MicroStrategy’yi de olumlu etkiledi.

Ağustos 2020’de Bitcoin almaya başlayan ve en son 30 Kasım’da alım yapan MicroStrategy, birim başına 30.252 dolardan toplamda 5,28 milyar dolar karşılığında 174.530 Bitcoin satın aldı.

Bitcoin fiyatının 42.000 dolara kadar çıkması, şirketin kağıt üstündeki kazançlarını 2 milyar doların üstüne çıkardı.

Piyasadaki en büyük stablecoin olan USDT’nin ihraççısı Tether de dolar cinsinden artıya geçti. Tether, Mayıs 2023’te bir duyuru yaparak, net faaliyet kârının %15’ini düzenli olarak Bitcoin satın almak için kullanacağını açıkladı.

Bunun öncesinde rezervinde 53.492 Bitcoin bulunduran şirket, bakiyesini sonradan aldığı 4.083 BTC ile 57.576 Bitcoin’e çıkardı. Bunlar için birim başına ortalama 22.480 dolar masraf yapan Tether, kağıt üstünde 1,1 milyar dolarlık bir kazanç sağladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatındaki Yükseliş, Kurumlara Milyarlarca Dolar Kazanç Sağladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!