DeFi Protokolleri 6 Ayın En Yüksek Seviyesi Olan 50 Milyar Dolara Ulaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerindeki varlık miktarı kripto para piyasasının yükselişine paralel olarak artış gösterdi.

On-chain analiz platformu DeFiLIama tarafından sunulan verilere göre DeFi platformlarındaki toplam kilitli varlık (TVL) değeri altı hafta içinde 15 milyar dolardan fazla artış göstererek 50 milyar dolara ulaştı.

DeFi TVL’si son olarak Nisan 2023’de bu seviyelerdeydi. Geçtiğimiz haftalarda Ethereum katman-2 (L2) projesi Blast’a yatırılan 700 milyon dolardan fazla para ve Solana (SOL) tabanlı protokollere yönelik artan ilginin TVL oranlarındaki yükselişi tetiklediği düşünülüyor.

Öte yandan güncel olarak DeFi platformlarında dönen günlük hacim ortalama 2,6 milyar dolar seviyelerinde geziniyor. DeFi sektörü 13 Ekim tarihinde uzun zamandır görmediği bir dip seviyeye gerilemiş ve TVL miktarı 36 milyara kadar düşmüştü. Geçen yaklaşık 1 aylık kısa sürede DeFi’ler 15 milyar dolar yeni varlık girişine tanıklık etti.

Toplamda 50 milyar dolarlık DeFi piyasasının öncü ismi ise Lido Finance (LDO) oldu. Verilere göre Lido üzerindeki Likit Staking oranı 20,6 milyar dolara ulaştı. İkinci sırada 8,5 milyar dolarlık Maker (MKR), üçüncü sırada ise 6,3 milyar dolarlık hacimle JustLend yer aldı.

Aave (AAVE) ve Uniswap (UNI) geçen boğa piyasasının yıldızları ise sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada konumlandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi Protokolleri 6 Ayın En Yüksek Seviyesi Olan 50 Milyar Dolara Ulaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!