Circle, Justin Sun iddialarını yalanladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Circle’ın paylaştığı bir açıklamaya göre şirket, yasa dışı finansman ve Tron kurucusu Justin Sun ile bağlantılı olduklarına dair iddiaları reddetti. Kâr amacı gütmeyen bir gözlemci kuruluşu, Circle’ı Sun ile bağlantılı olmakla suçladı.

Circle’ın ABD Senatörleri Elizabeth Warren ve Sherrod Brown’a açık mektubu. Kaynak: Circle

11 Kasım’da yayımlanan gönderi, 30 Kasım’da değiştirildi ancak Cointelegraph mektubun tam olarak ne zaman yayınlandığını belirleyemedi. Yazılan mektup, ABD senatörleri Elizabeth Warren ve Sherrod Brown’a hitaben yazıldı ve Circle CSO’su Dante Disparte tarafından imzalandı. 

Disparte, mektupta Circle ile ilgili iddialardan haberdar olduklarını söyledi. Disparte, Circle’ın “doğrudan veya dolaylı olarak Hamas’a (veya herhangi bir yasa dışı aktöre) yardım etmediğini veya finanse etmediğini” belirtti. Ayrıca Justin Sun’a “bankacılık” yapmadığını veya finansal hizmet sağlamadığını da iddia etti.

Disparte, Circle’ın “Hamas veya Hizbullah’a büyük miktarda fon akışını” kolaylaştırdığı iddiasını reddetti. Mektupta, yasa dışı cüzdanlara yalnızca 160 dolar aktarıldığını ve bunların hiçbirisinin Circle’dan gönderilmediğini belirtti. 

Disparte ayrıca Circle’ın Şubat 2023’te Justin Sun’a hizmet vermeyi bıraktığını iddia ederek şunları söyledi:

“Ne Mr.Sun’ın ne de Mr.Sun’ın sahip olduğu veya kontrol ettiği herhangi bir kuruluşun (TRON Vakfı veya Huobi Global dahil) şu anda Circle’da hesabı yok. Bugüne kadar ABD hükümeti, Mr.Sun’ı veya kuruluşlarını Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar olarak belirlememiştir. Bununla birlikte Circle, Şubat 2023’te Mr.Sun ve bağlı şirketlerinin sahip olduğu tüm hesapları feshetti.”

Circle’ın mektubu, kâr amacı gütmeyen Campaign for Accountability’nin (CfA) 9 Kasım’daki mektubuna yanıt olarak gönderilmiş gibi görünüyor. CfA’nın mektubunda Circle’ın Justin Sun’ın Tron Vakfı ve büyük Wall Street yatırımcılarıyla geniş bağları olduğu ve Sun’ın zincirler arası protokolü SunSwap’i genellikle kara para aklama için kullanıldığı iddia edildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle, Justin Sun iddialarını yalanladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!