‘ETF’ler, Bitcoin fiyatının 2024 yılında yüzde 165 artmasına neden olacak’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Standard Chartered, borsa yatırım fonlarının (ETF) “beklenenden erken” piyasaya sürülmesi durumunda Bitcoin’in bir yıl içinde 100 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.  

Business Insider gibi kaynaklar tarafından alıntılanan 28 Kasım tarihli araştırma notunda bankacılık devi, BTC fiyat hedefini ikiye katladı. 

Standard Chartered halen altı haneli bir BTC fiyatı bekliyor 

Standard Chartered, yaptığı son tahminde, Bitcoin fiyatının 2024 yılı sonuna kadar altı haneli rakamlara ulaşacağını iddia etti.  

Tahminde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Bitcoin spot ETF’lerini onaylama ihtimali nedeniyle BTC/USD paritesinin önümüzdeki on iki ay içinde mevcut 37.700 dolar seviyesinden neredeyse üç katına çıkacağı vurgulandı.  

Standard Chartered’ın EM FX Araştırma, Batı ve Kripto Araştırmaları Başkanı Geoff Kenrick, “Artık yarılanmadan önce, özellikle ABD spot ETF’lerinin beklenenden erken onaylanması durumunda, daha fazla fiyat artışı gerçekleşmesini bekliyoruz” diyerek durumu açıkladı. 

“Bu durum, 100 bin dolar seviyesine 2024 yılı sonundan önce ulaşılabileceği anlamına geliyor.”

Bu tahmin, bankacılık devinin Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda nasıl büyüyeceğine dair zaten iyimser olan tavrını da sürdürdüğünü gösterdi.  

Temmuz ayında yapılan araştırmada BTC arzının azalması, beklenen yükselişin yaşanması için bir neden olarak görülmüştü. Kenrick o dönemde özellikle bu yıl sonu için 50 bin doların ihtimal dahilinde olduğunu söylemişti. 

Kenrick, madencilerin artan hash oranı ve yaklaşan blok ödülü yarılanmasıyla blok başına kazanılan BTC miktarının yüzde 50 oranında azalmasıyla birlikte daha az BTC satmaya başlayacağını da öne sürmüştü.  

Kenrick, “Kazılan BTC başına düşen madenci sayısın artması, madencilerin nakit girişini sürdürürken daha az satış yapabilecekleri, net BTC arzını azaltabilecekleri ve BTC fiyatlarını yükseltebilecekleri anlamına geliyor” diyerek durumu özetledi. 

ETF onayı için gün sayılıyor 

Türev ürün fiyatlarının yükselmesi ve Ocak ayındaki olası onaya ilişkin söylentilerin artması nedeniyle ETF’ler bu ay gündemdeydi. 

BTC fiyat hareketi, ilgili haberlere duyarlı hale geldi. Kasım ayının başlarında piyasa, Ocak ayından önce ABD’li piyasa düzenleyicilerden gelecek onayın beklentisiyle hızla değer kazandı.  

Bitcoin spot ETF başvuru verileri. Kaynak: James Seyffart/X  

Buna karşın, büyük hacimli yatırımcıların onay geldikten sonra “söylentiyi al, haberi sat” mottosuna uyarak satış yapabileceği gerçeği endişeleri artırıyor. 

Bu haber sadece bilgi amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘ETF’ler, Bitcoin fiyatının 2024 yılında yüzde 165 artmasına neden olacak’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!