2021’deki 16 Milyon Dolarlık Kripto Para Saldırısının Kurbanları, Paralarını Geri Alabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 milyon dolarlık hack saldırısına uğrayan Ethereum tabanlı bir projenin DAO’su, yeniden kurucu ekibe teslim ediliyor.

Ethereum tabanlı Indexed Finance, projenin DAO’sunu ele geçirmek için yapılan iki girişimi de başarıyla engelledi.

Saldırganlar, Indexed Finance’in NDX tokenını kullanarak DAO’da hala bulunabilen 120.000 dolarlık kripto parayı ele geçirmeye çalıştı. Projenin eski ana geliştiricilerinden Laurence Day ve diğer topluluk üyeleri, yeteri kadar oy toplayarak saldırıyı durdurdu.

Indexed DAO’su, bunun ardından ikinci bir saldırının düzenlenebileceği düşüncesiyle katı bir önlem aldı ve bir saldırı anında hazinedeki tüm kripto paraların yok edilmesinin önünü açan tasarıyı onayladı.

Protokole ikinci kez saldırı düzenlendiğinde saldırgan, hazinedeki kripto paraların %50’sini alabilmek için pazarlık yaptı. Indexed kurucusu Dillon Kellar, saldırgana 10.000 dolar teklif etti ve kabul etmemesi halinde hazineyi tamamen yok etmekle tehdit etti.

Saldırgan teklifi 17.000 dolara yükseltmeye çalışsa da kendisine verilen sürenin dolmasına birkaç saat kala 10.000 dolarlık teklifi kabul etti.

DAO’nun kontrolü Day, Kellar ve PR0 olarak bilinen bir diğer kurucuya teslim edildi. Üç isim, hazinede kalan parayı 2021’deki hack saldırısında mali kayıp yaşamış kullanıcıların zararını gidermek için kullanmayı planlıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2021’deki 16 Milyon Dolarlık Kripto Para Saldırısının Kurbanları, Paralarını Geri Alabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!