Changpeng “CZ” Zhao’yu neler bekliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda yapılan bir mahkeme başvurusu, Changpeng “CZ” Zhao’nun Adalet Bakanlığı ile anlaşma yaparak Amerika Birleşik Devletleri Kara Para Aklamayı Önleme yasalarını ihlal ettiğini kabul etmesine rağmen yasal zorlukların yeni başladığını gösterdi.

Zhao’nun Şubat 2024 tarihinde hüküm giymesi bekleniyor. Şu anda ailesiyle birlikte cezasını bekleyen CZ, ABD hükümetinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) dönmesini engelleme çabalarına karşı koymaya çalışsa da 24 Kasım tarihinde yapılan yeni başvuru nedeniyle yetkililer, CZ’nin başlangıçta öngörülenden daha ağır bir cezayla karşı karşıya kalabileceğini belirtti: 

“Savunma, Bay Zhao’nun yalnızca “ufak” bir cezayla karşı karşıya olduğunu ve kaçmak için hiçbir nedeni olmadığını iddia ediyor. Gerçek şu ki, cezanın üst sınırı 18 aya kadar çıkabilir ve Birleşik Devletler, yasal azami süre olan 10 yıla kadar herhangi bir cezayı istemekte serbesttir.”

Hukuk uzmanları, daha uzun süreli bir ceza verileceğine inanmadıklarını bildirdi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkilisi John Reed Stark, analizinde Zhao’nun ABD Ceza Yönergeleri uyarınca asgari güvenlikli bir cezaevinde muhtemelen 12 ile 18 ay arası hapis cezası alacağını dile getirdi ve CZ’nin hukuk ekibinin hapis cezasına itiraz etmesinin ya da hapis cezasını ev hapsi ve denetimli serbestlikle birleştiren alternatif bir ceza talep etmesinin muhtemel olduğunu vurguladı

Zhao’nun kripto endüstrisi ile ilgisi de kaderini etkileyebilir. Stark, DOJ, gelecekte CZ’nin kripto dünyasında (ve başka yerlerde) kara para aklamasını caydıracak bir ceza vermez ise bu “pazarlığın” DOJ’a geri tepme ihtimali olduğuna inandığını ifade etti. 

Ekran görüntüsü: Hükümetin, Zhao’nun seyahat kısıtlamalarının gözden geçirilmesi talebine verdiği yanıt. Kaynak: Reuters 

Adalet Bakanlığı adına Zhao için daha uzun bir hapis cezası istemek göründüğü kadar kolay olmayabilir. Stark’ın analizine göre, hükümet yetkililerinin Zhao’nun suç işlediğine dair daha somut kanıtlar ortaya koyması gerekecek. Stark, yaptığı X gönderisinde “Umarım DOJ’un elinde bir şeyler vardır ya da Binance soruşturması daha korkunç suçları ortaya çıkarır” diyerek sözlerine devam etti.

Zhao, 24 Şubat 2024 olarak planlanan ceza tarihinden 14 gün önce ABD’ye dönmesi şartıyla 175 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakıldı. Stark, Yargıç Richard A. Jones’un hükümetin talebini 27 Kasım tarihinde değerlendirerek ek kefalet kararı verebileceğini veya kararı erteleyebileceğini de sözlerine ekledi. 

CZ davası, hukuk ve iş dünyası uzmanları arasında da tartışmalara yol açtı. Yazar ve Columbia Business School’da yardımcı profesör Omid Malekan, Adalet Bakanlığı’nın Binance’e yaklaşımının, geleneksel finans kurumlarına yaklaşımından önemli ölçüde farklı olduğunu söyledi: 

“Eğer bankalara da Binance’e olduğu gibi yaklaşılsaydı, hapiste yüzlerce genel müdür ve hissedar geri alımları (ya da lobi faaliyetleri) için daha az para olurdu ancak bankacılar, oyunu asla sorgulamayacak kadar akıllı.”

21 Kasım tarihinde Zhao, yasadışı faaliyetlerde bulunan kişilerin borsa aracılığıyla para transfer etmesine izin verdiğini kabul ederek ABD hükümetiyle 4,3 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardı ve anlaşmanın bir parçası olarak CEO’luk görevinden istifa etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Changpeng “CZ” Zhao’yu neler bekliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!