Binance’de Bitcoin Tabanlı Altcoin İçin Arz Verilerinde Tutarsızlık: İstismar Yaşanabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance’de işlem gören Bitcoin tabanlı (BRC-20) token Ordinals’ın (ORDI) arz göstergelerinde ciddi bir sorun yaşanıyor.

Binance’de listeli BRC-20 ürünü ORDI, endeksleme konusunda bir standardın sağlanamamış olması nedeniyle arz verilerinde önemli bir problem yaşıyor.

Söz konusu durumu fark eden ve sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan “Dumpster DAO” isimli hesap, BRC-20 platformu Unisat tarafından alınan verilere göre Binance’in cüzdanlarında toplam 7,239 milyon ORDI tutulduğunu fakat bir diğer BRC-20 veri sağlayıcısı Ordiscan verilerine göre Binance’in sadece 2,254 milyon ORDI’si bulunduğunu ifade etti.

Dumpster DAO bu durumun kaynağının Unisat altyapısında yaşanan bir sorun olduğunu ve Binance’le doğrudan bir ilişkisinin olmadığını belirtti. Söz konusu açıklamada Binance’in ORDI bakiyelerine dair verileri Ordiscan, OKX ve Bybit’in ise Unisat üzerinden aldığına yer verildi.

ORDI’nin toplamda 21 milyon arzı bulunuyor ve Ordiscan verilerinde bir hata yoksa Binance’in cüzdanlarında 2,254 milyon ORDI bulunuyor.

Ortadaki tutarsızlığı gözler önüne seren Dumpster DAO, bu durumun ORDI özelinde ciddi bir istismara yol açabileceğini öne sürdü:

Açıklığa kavuşturmak gerekirse: ORDI’nin toplam arzı hala 21 milyon ancak Unisat explorer’daki bir hata nedeniyle cüzdan bakiyeleri farklı. Binance’in Ordiscan bakiyelerini kullanırken OKX ve Bybit’in Unisat bakiyelerini kullandığına inanıyoruz. Bu, ORDI’yi istismarlara maruz bırakabilir. Binance desteğiyle iletişime geçtik ancak henüz bunun önemli bir sorun olduğuna karar vermediler.

Binance 7 Kasım tarihinde Bitcoin tabanlı ORDI’yi listeleyeceğini duyurmuş ve bu duyuru yatırımcılar arasında büyük heyecan yaratmıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %10 düşüş yaşayan ORDI, yazım esnasında 19,32 dolardan işlem görüyor. ORDI’nın 402 milyon dolar market değeri bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’de Bitcoin Tabanlı Altcoin İçin Arz Verilerinde Tutarsızlık: İstismar Yaşanabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!